Un Apple Watch a salvat viața unei femei îngropate de vie de soț

27.10.2022
Un Apple Watch a salvat viața unei femei îngropate de vie de soț
Foto: Profimedia Images

O femeie a apucat să sune la poliție prin intermediul unui Apple Watch înainte de a fi îngropată de vie de soțul ei într-o pădure, transmite NBC News. Incidentul s-a petrecut în orașul american Seattle.

Victima a fost atacată în locuință de soțul ei în vârstă de 53 de ani, Chae Kyong An, după ce i-a spus că vrea să divorțeze. Bărbatul a lovit-o pe femeie, apoi a legat-o cu bandă izolantă. Într-un moment de neatenție al agresorului, soția lui a reușit să alerteze autoritățile prin intermediul ceasului inteligent pe care îl avea la mână.

Kyong An a prins-o și i-a distrus smartwatch-ul cu un ciocan, apoi a dus-o pe femeie într-o pădure din apropierea locuinței și a îngropat-o la mică adâncime.

Din fericire, femeia a scăpat și a fost găsită de poliție. Ea a spus, când a întâlnit oamenii legii, că soțul ei încearcă să o omoare. Victima încă avea bandă lipită pe corp și era foarte speriată. Agresorul a fost reținut și se află în arest.

Dispozitivele Apple Watch includ un serviciu numit Emergency SOS, gândit special pentru a ajuta oamenii să sune la urgențe atunci când nu au un telefon la îndemână.

Apple a introdus noi funcții pentru protejarea utilizatorilor, pe smartphone-urile din familia iPhone 14. Telefoanele au sistem de detecție a accidentelor rutiere. Crash Detection poate identifica patru tipuri diferite de accidente – răsturnare, lovire din lateral, din față și din spate – și alerta serviciile de urgență.

Sursa: NBC News

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult