Xiaomi Pay este acum disponibil în România, pentru plăți contactless cu ceasul sau brățara

03.08.2022
Xiaomi Pay este acum disponibil în România, pentru plăți contactless cu ceasul sau brățara

Dispozitivele din gama wearables de la Xiaomi primesc în sfârșit acces la serviciul Xiaomi Pay și în România. Astfel, cele mai recente ceasuri inteligente și brățări de fitness cu astfel de capabilități din portofoliul companiei, vor putea fi folosite pentru plăți contactless la orice POS compatibil. Primele parteneriate pe care Xiaomi le anunță sunt cu banca BCR și procesatorul de plăți Mastercard.

Prima bancă parteneră Xiaomi Pay este BCR

Începând de astăzi, 3 august 2022, capabilitățile de plată prin intermediul NFC pe dispozitivele Xiaomi Watch S1, Xiaomi Watch S1 Active și Mi Smart Band 6 NFC, sunt activate și în România. De altfel, modelul Smart Band 6 NFC se lansează oficial și în magazinele autohtone, cu această ocazie, la un preț de pornire de 299 lei.

„În colaborare cu Mastercard și BCR, aducem în atenția publicului dispozitivele Mi Smart Band 6 NFC, Xiaomi Watch S1 și Xiaomi Watch S1 Active, care oferă de acum o modalitate rapidă, sigură și convenabilă de a plăti. Încheierea acestor parteneriate în România este un pas foarte important pentru noi. Suntem convinși că gama wearables va fi esențială pentru ecosistemul plăților. Acestea sunt mai eficiente ca oricând, indiferent dacă este vorba despre plata alimentelor zilnice, a transportului public sau pur și simplu pentru a lua o cafea în timpul rutinei zilnice”, a declarat Gabriel Fârtat, Go to Market Manager AIoT Xiaomi Romania.

“Ne bucurăm că, prin această colaborare cu Mastercard și Xiaomi, unul dintre cei mai mari producători de dispozitive inteligente din lume, extindem disponibilitatea plăților contactless pentru clienții noștri și, implicit, a gamei de wearables din România ce pot face operațiuni prin NFC. Plățile contactless sunt sigure, rapide și pot fi făcute acum aproape oriunde, în condițiile în care acum există aproximativ 300.000 de terminale de plată de tip POS în întreaga țară. Așa că ne încurajăm clienții să-și înroleze cardurile, pentru a beneficia de libertatea, confortul și siguranța deplină a portofelelor virtuale”, a declarat Florin Pintilie, Șef Departament Dezvoltare Produse Carduri, BCR.

Deși nu a făcut niciun anunț în acest sens, cel mai probabil și noile versiuni Mi Smart Band 7 echipate cu NFC, vor ajunge și pe piața din România cu funcții Xiaomi Pay active.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult