Aplicația de Android care îți arată când alte aplicații accesează camera și microfonul telefonului

23.07.2020
Aplicația de Android care îți arată când alte aplicații accesează camera și microfonul telefonului
Foto: Pexels

O aplicație gratuită de Android le arată utilizatorilor când alte aplicații instalate pe telefon accesează camera sau microfonul dispozitivului.

Astfel, posesorii de smartphone-uri și tablete cu sistem de operare Android sunt alertați atunci când aceste două componente sunt accesate fără ca ei să știe.

Access Dots poate afișa două puncte pe ecran, unul verde și altul portocaliu. Cel verde apare atunci când este accesată camera, iar cel portocaliu când o aplicație folosește microfonul. Atunci când camera și microfonul nu sunt utilizate, punctele sunt ascunse.

Capturi de ecran din Access Dots:

Aplicația funcționează pe dispozitive cu sistem de operare Android 7 sau o versiune mai nouă.

Aplicația de Android poate fi personalizată ușor printr-o donație

Deocamdată, Access Dots nu le arată utilizatorilor și care sunt aplicațiile care accesează în secret cele două elemente ale smartphone-urilor. Când ceva suspect apare, utilizatorii trebuie să se uite ce aplicații sunt pornite în fundal pentru a încerca să o identifice pe cea suspectă.

Access Dots este disponibilă gratuit în Play Store. Cei care fac o donație pentru dezvoltator pot personaliza puțin aplicația. Pot selecta dimensiunea punctelor și colțul ecranului în care acestea apar.

Cea mai mică contribuție posibilă pentru utilizatorii din România este de 12 lei. Cei generoși pot dona peste 100 de lei. Dacă fac o donație, utilizatorii scapă și de reclame.

Sursa de inspirație pentru dezvoltator a reprezentat-o funcția similară inclusă de Apple în iOS 14.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult