De câtă memorie RAM are nevoie telefonul tău pentru a rula Android 11

22.07.2020
De câtă memorie RAM are nevoie telefonul tău pentru a rula Android 11

Telefoanele cu Android au ajuns în ultimii câțiva ani de la 4 sau 6 GB memorie RAM la 12 și chiar 16 GB, cât oferă unele laptop-uri de top din piață. Acest lucru nu pare să fie ceva adăugat artificial, întrucât acum chiar Google pare să spună că următorul Android va necesita mai multă memorie pe dispozitive. Se pare că pentru Android 11, compania va crește limitele minime de memorie RAM, iar dispozitivele care nu întrunesc aceste criterii vor trebui să folosească alte versiuni de Android.

Telefoanele care nu se încadrează în cerințele de RAM de pe Android 11 vor trebui să folosească Android Go

Se pare că în 2021 vom primi mai multe dispozitive cu Android Go, dacă documentul care a ajuns pe mâinile celor de la XDA Developers se dovedește a fi real. Site-ul dezvăluie că Google va obliga companiile care dezvoltă dispozitive cu 2 GB memorie RAM sau mai puțin să le echipeze cu Android 11 Go Edition.

Acest lucru înseamnă că doar telefoanele cu 3 sau 4 GB memorie RAM vor putea rula versiunea completă de Android 11. Mai mult, și telefoanele cu Android 10 care vor fi lansat spre sfârșitul anului 2020, vor trebui să se conformeze acestor noi reguli.

De altfel, există acum și o limită inferioară pentru telefoanele care vor să folosească Google Play Services. Indiferent dacă vor să ruleze Android 11 sau Android 11 Go Edition, telefoanele noi vor trebui să ofere mai mult de 512 MB memorie RAM. Dispozitivele cu 512 MB sau mai puțin nu sunt „compatibile” cu Google Mobile Services pe Android 11, din punctul de vedere al Google.

Google vrea să asigure o performanță bună pe dispozitivele ieftine

Aceste decizii ar putea fi însă benefice pentru utilizatori. Astfel, Google se poate asigura că producătorii nu vor livra telefoane cu performanțe slabe care să se laude cu noua versiune a sistemului său de operare, dar care abia îl poate porni și rula.

De asemenea, obligarea producătorilor să folosească Android Go pe modele cu mai puțină memorie RAM va asigura o experiență de utilizare mai rapidă datorită aplicațiilor Google simplificate.

foto: 9to5google

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult