Aplicația Google Maps devine mai ușor de utilizat. Care sunt modificările

09.02.2024
Aplicația Google Maps devine mai ușor de utilizat. Care sunt modificările

Aplicația Google Maps pentru Android a primit recent o actualizare semnificativă care promite să îmbunătățească experiența utilizatorilor prin simplificarea interfeței și introducerea unui nou design. Conform rapoartelor, aplicația a renunțat la afișarea rezultatelor de căutare pe întreg ecranul, optând în schimb pentru un design cu „bottom sheets”, care face navigarea mai intuitivă, scrie Times of India.

Modificarea cea mai notabilă se regăsește în pagina de rezultate a căutării direcțiilor. Înainte, partea superioară a ecranului era ocupată de câmpurile de căutare și opțiunile de transport, în timp ce în partea inferioară erau afișate timpul estimat de călătorie și butoanele pentru previzualizare, pași și pin-uri.

Odată cu noul design, câmpurile de căutare nu mai sunt ancorate de marginea ecranului, fiind centrate într-o casetă cu margini rotunjite, în timp ce harta rămâne vizibilă în partea superioară și pe lateral. Opțiunile de transport au fost, de asemenea, mutate în partea de jos a ecranului, adoptând un layout mai simplu, sub formă de slide. În plus, selectarea unui mod de transport nu mai deschide o fereastră pe tot ecranul, ci doar extinde un tab, permițând ca harta să rămână vizibilă în fundal.

Ce alte modificări a mai adus Google în aplicația Maps

Pe lângă acestea, modificări ale interfeței au fost realizate și în secțiunea locații și locuri. Conform raportului, o configurație similară cu cea menționată anterior poate fi observată atunci când este atinsă orice locație în aplicația Google Maps pentru Android. Informațiile nu sunt afișate pe tot ecranul, iar o parte din hartă rămâne vizibilă. Noua pagina de locație vine, de asemenea, cu butoane de partajare și închidere.

Tot în această săptămână, Google Maps a început implementarea unei alte actualizări importante pentru aplicația Android, oferind prognoza meteo în aplicație. Această caracteristică adaugă o casetă mică în colțul stâng al aplicației care afișează vremea, precum și indicele de calitate a aerului (AQI) atunci când este disponibil. Funcția a fost disponibilă pentru utilizatorii iOS de mai mulți ani, dar într-o configurație mai simplificată.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Vlad Ionescu
Vlad Ionescu
Pasionat de tehnologie, gaming și muzică, Vlad și-a urmat pasiunea și a devenit redactor de știri și analist Esports. A scris pentru publicații precum ProSport, Revpanda și Superpont, iar în prezent este redactor Go4IT. citește mai mult