Aplicația YouTube a primit noi opțiuni în interfață

31.10.2020
Aplicația YouTube a primit noi opțiuni în interfață

Google a adus o actualizare importantă aplicației YouTube pentru mobil, conținând îmbunătățiri care simplifică navigarea clipurilor video și comutarea în modul full-screen.

Deși interfața arată în mare măsură la fel, utilizatorii YouTube intrați cu telefonul mobil vor observa câteva adiții binevenite, cum ar fi posibilitatea de a intra în modul full-screen cu o simplă comandă swipe.

Aplicația YouTube pentru mobil devine și mai comod de folosit

Totodată, bara orizontală pentru derulare include și o reprezentare grafică a capitolelor, complet cu titlul ales de autor și extras din conținutul acestora. Presupunând că autorul clipului respectiv s-a ocupat în prealabil și de adăugarea capitolelor, navigarea conținutului YouTube ar trebui să fie mult mai ușor realizat, urmând bara de derulare întreruptă în dreptul fiecărui capitol.

YouTube

Important de știut, noua versiune YouTube permite și vizualizarea ca listă separată a capitolelor video, folosind modul chapter list view.

Venind ca și ajustări pentru o interacțiune mai rapidă, butoanele Autoplay și Closed Captions au fost scoase din meniul cu opțiuni suplimentare, fiind acum permanent afișate în playerul video.

Totodată, YouTube introduce și un nou tip de recomandări numite suggested actions. Acestea vor apărea în anumite circumstanțe, cum ar fi la vizionarea unui clip filmat în modul 360°, propunând ajustarea perspectivei de vizionare folosind interfața touch, sau folosirea căștilor VR pentru o experiență mai imersivă.

Noutățile aduse sunt doar cele mai recente dintr-un serie mai amplă de îmbunătățiri aduse serviciului YouTube începând cu această vară. Spre exemplu, Google a adăugat recent funcția memento, prin care utilizatorii își pot seta o alertă pentru ora de culcare, YouTube reamintind apoi despre terminarea „programului normal” de vizionare. Având în vedere faptul că unele clipuri și Live Stream-uri se întind pe mai multe ore, poate că existența unei opțiuni care să ajute o mai bună gestionare a orelor de somn nu este o idee chiar atât de rea.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult