Cutremur în România? 3 aplicații de Android care te avertizează când are loc un cutremur

21.03.2023
Cutremur în România? 3 aplicații de Android care te avertizează când are loc un cutremur

Persoanele care locuiesc în zone cu activitate seismică intensă sau care doresc să fie informate atunci când un nou cutremur are loc au la dispoziție mai multe aplicații utile.

Am selectat trei dintre cele mai populare și apreciate aplicații pentru cutremure disponibile pentru sistemul de operare Android:

1. My Earthquake Alerts

 

Aplicația urmărește cutremurele care se petrec în toată lumea și îi avertizează pe utilizatori atunci când un astfel de fenomen se produce în zona în care se află. Pot fi primite notificări pentru toate cutremurele, doar pentru o anumită țară sau doar pentru o zonă. Mai mult, utilizatorii pot decide să fie informații doar în legătură cu seismele peste o anumită magnitudine.

Pe pagina principală sunt afișate informații despre cele mai recente cutremure. Aplicația este gratuită, fiind susținută de reclame. Versiunea Pro, care elimină publicitatea, costă 10 lei.

Descarcă: My Earthquake Alerts

2. Earthquake Network

Această aplicație folosește accelerometrele de pe milioane de smartphone-uri pentru a detecta cutremure. Earthquake Network oferă alerte personalizate pentru cutremure, în funcție de țară, regiune, distanță sau magnitudine. Aplicația include și un chat care le permite utilizatorilor să discute.

Varianta de bază a aplicației este gratuită. O versiunea mai avansată, fără reclame și care oferă prioritate la serviciul de chat, poate fi achiziționată la prețul de 7,5 lei.

Descarcă: Earthquake Network

3. Earthquake App – Tracker, Map

Aplicația a fost dezvoltată în Turcia, o țară afectată serios de cutremure. Earthquake App – Tracker, Map are o interfață curată, care afișează cele mai recente cutremure din apropiere.

Sunt disponibile informații detaliate despre fiecare cutremur. Există și un motor de căutare pentru seisme. Mai mult, pe harta din aplicație pot fi văzute toate cutremurele care s-au petrecut recent în lume. Ca și în cazul altor aplicații de acest fel, notificările pot fi personalizate.

Aplicația este gratuită. Versiunea Premium costă 24 de lei.

Descarcă: Earthquake App – Tracker, Map

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Alex Manole
Alex Manole
Alex Manole este un tânăr jurnalist, aflat la început de carieră, absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din București. Alex este pasionat de gaming, internet și tehnologii neobișnuite. citește mai mult