Funcția de pe WhatsApp care va înceta sa mai fie gratuită în acest an

06.01.2024
Funcția de pe WhatsApp care va înceta sa mai fie gratuită în acest an

În prima jumătate a acestui an, WhatsApp va face o schimbare semnificativă care va afecta modul în care utilizatorii își stochează conversațiile pe Google Drive. Până acum, backup-urile conversațiilor de pe WhatsApp erau gratuite limita de stocare gratuită de 15GB oferită de Google Drive.

Totuși, începând din acest an, această facilitate va înceta, iar backup-urile de chat vor începe să fie contabilizate în spațiul de stocare Google Drive al utilizatorilor.

Astfel, utilizatorii care se bazau pe Google Drive pentru a-și proteja conversațiile și amintirile vor trebui să ia în considerare achiziția unui spațiu de stocare suplimentar prin Google One. Google One oferă trei planuri principale de abonament, disponibile lunar sau anual: Basic (100GB) la $1.99, Standard (200GB) la $2.99 și Premium (2TB) la $9.99. Pentru abonamentele anuale, costurile sunt de $19.99 pentru planul Basic (100GB), $29.99 pentru planul Standard (200GB) și $99.99 pentru planul Premium (2TB).

Pentru cei care nu își doresc un abonament Google One, există modalități de a folosi mai bine spațiul de stocare disponibil. De exemplu, în WhatsApp, Setări, Stocare și Date, se va selecta Administrare Stocare. Aici, WhatsApp oferă diverse metode pentru a reduce eficient utilizarea spațiului de stocare, scrie Economic Times.

Alte actualizări realizate de WhatsApp

Pe plan de actualizări recente, WhatsApp lucrează la o nouă funcție care le va permite utilizatorilor să se conecteze unii cu alții fără a-și dezvălui numerele de telefon.  Conform unui raport WA Beta Info, utilizatorii WhatsApp pe Android și pe web vor putea să creeze un nume de utilizator pentru a-și personaliza profilurile, facilitând conectarea cu alți utilizatori folosind un identificator unic.

De asemenea, recent, WhatsApp a introdus o nouă funcție care le permite utilizatorilor să trimită mesaje vocale care se auto-distrug după trimite, exact ca pozele View Once.

Conform companiei, WhatsApp își propune să ofere un nivel suplimentar de intimitate în comunicare, eliminând preocupările legate de redirecționarea mesajelor. Tot pe partea de confidențialitate, compania ce deține Instagram și Facebook, a anunțat funcția Secret Code pentru conversațiile private.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Vlad Ionescu
Vlad Ionescu
Pasionat de tehnologie, gaming și muzică, Vlad și-a urmat pasiunea și a devenit redactor de știri și analist Esports. A scris pentru publicații precum ProSport, Revpanda și Superpont, iar în prezent este redactor Go4IT. citește mai mult