WhatsApp introduce o nouă funcție pentru utilizatorii de pe web

02.01.2024
WhatsApp introduce o nouă funcție pentru utilizatorii de pe web

WhatsApp, una dintre cele mai populare aplicații de mesagerie, își extinde funcționalitățile pentru versiunea de web a aplicației. Recent, compania a introdus o nouă caracteristică care le permite utilizatorilor să își actualizeze statusul folosind versiunea din browser sau aplicația de laptop/desktop.

Până acum, funcția de status de pe WhatsApp era limitată doar la dispozitivul principal al utilizatorului, ceea ce însemna că actualizările nu puteau fi actualizate de pe alte dispozitive sau de pe versiunea web. Cu toate acestea, conform unui raport WA Beta Info, WhatsApp a început să introducă această nouă funcție, care este disponibilă în versiunile beta ale WhatsApp Web și WhatsApp pentru Android, permițând utilizatorilor să posteze statusuri de pe dispozitivele secundare.

Această nouă opțiune este parte a modului companion al aplicației WhatsApp, care permite accesarea chat-urilor pe până la patru dispozitive suplimentare, chiar și atunci când telefonul nu este în preajmă sau este închis.

În cea mai recentă versiune beta a WhatsApp Web, versiunea 2.2353.59, a fost adăugată noua funcție. Deși nu există un termen oficial pentru lansarea acestei funcții pentru toți utilizatorii, se așteaptă ca această funcționalitate să fie extinsă în curând și pe dispozitivele companion iOS.

Cum se poate activa noua funcție

Utilizatorii care au acces la această funcție pot acum să facă click pe pictograma verde de lângă fotografia lor de profil în secțiunea Status. Apoi, se va deschide un meniu, unde se poate alege tipul de status.

WABetaInfo a dezvăluit de asemenea că partajarea actualizărilor de status se va extinde și la dispozitivele companion. Utilizatorii cu versiunea actualizată WhatsApp beta vor putea să adauge o actualizare de status direct de pe dispozitivul lor companion. Deși dispozitivele conectate permit în prezent utilizatorilor doar să schimbe mesaje cu contactele, WhatsApp pare să extindă treptat caracteristicile accesibile pe aceste dispozitive.

Recent, WhatsApp a introdus de asemenea o nouă caracteristică numită View Once pentru mesajele vocale. Această funcție le permite utilizatorilor să trimită mesaje vocale care dispar după ce au fost ascultate. Într-o postare recentă, WhatsApp a anunțat noua caracteristică, menționând că este similară cu funcția View Once, introdusă pentru fotografii și videoclipuri în 2021.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Vlad Ionescu
Vlad Ionescu
Pasionat de tehnologie, gaming și muzică, Vlad și-a urmat pasiunea și a devenit redactor de știri și analist Esports. A scris pentru publicații precum ProSport, Revpanda și Superpont, iar în prezent este redactor Go4IT. citește mai mult