Go4news: Prisma, disponibilă pe Android în versiune beta

Autori: Adrian Popa, Cătălin Niţu 20.07.2016

Prisma a fost lansată în urmă cu două săptămâni pe iOS şi a devenit una dintre cele mai populare aplicaţii de fotografie de pe platforma Apple. Utilizatorii de Android nu au putut însă să descarce această aplicaţie încă, însă au apărut peste noapte destule clone şi versiuni false care includeau malware. Prisma Labs, compania ruească din spatele aplicaţiei a lansat însă o versiune beta pentru Android, disponibilă acum pentru download.

Aplicaţia în format .apk poate fi descărcată de pe Google Drive şi instalată pe orice dispozitiv Android care acceptă instalarea de aplicaţii din surse neoficiale. Pentru instalare este necesar doar 8 MB spaţiu liber pe telefon, orice utilizator putând termina procesul de download şi instalare în doar câteva secunde, în funcţie de viteza de download. Aplicaţia va fi lansată în curând şi pe Google Play Store în varianta sa finală, fiind nevoie de puţin mai mult finisaj înainte de debutul oficial.

Prisma Labs a anunţat că dezvoltarea aplicaţiei nu se va termina odată cu lansarea pe Android. Sunt pregătite pentru lansare filtre noi, care să transforme simplele fotografii în opere de artă inspirate de stilul unor pictori celebri, cât şi filtre pentru filmări şi nu în ultimul rând posibilitatea de a captura imagini la 360 de grade folosind aceste efecte.

În timpul scurt de după lansarea Prisma, compania a început să caute investitori şi deja există zvonuri despre posibilitatea vânzării companiei către un jucător important din piaţă. Numele vehiculate momentan ar fi Facebook (care deţine Instagram) şi Snapchat.

Download Prisma .apk

Citeşte şi Pozele găzduite în albume Google Photos păstrează versiunea originală, oricâte filtre ai aplica pentru retuşare