Google a adăugat un nou mod de afişare în tastatura Gboard

22.10.2018
Google a adăugat un nou mod de afişare în tastatura Gboard

Gboard este de departe cea mai populară aplicaţie pentru tastatură folosită pe dispozitivele cu sistem Android, iar acum avem un motiv în plus să o apreciem.

Îmbunătăţită constant, tastatura Gboard primeşte o actualizare care o face mult mai comod de folosit pe telefoanele cu suprafaţă mare de afişare. Disponibilă începând cu data de 19 octombrie, versiunea 7.6 a tastaturii Gboard permite acum comutarea şi în modul de afişare „plutitor” .

Accesibil din meniul activat la folosirea butonului „Google” din interfaţa Gboard, noul mod de afişare permite tragerea tastaturii apărută în mod suprapus peste aplicaţia activă oriunde găsim spaţiu liber. În plus, mărimea tastaturii poate fi ajustată după bunul plac, pentru raport optim între spaţiul ocupat pe ecran şi eficienţa la tastare.

Spre deosebire de modul obişnuit de afişare, cel „plutitor” nu ocupă spaţiu în interfaţa aplicaţiei cu care lucrăm, tastatura apărând pur şi simplu pe ecran. Asta poate fi cu atât mai folositor utilizatorilor care preferă modul split-screen pentru a lucra cu două sau mai multe aplicaţii simultan. În funcţie de ce avem nevoie să facem, nu trebuie decât să mutăm focusul tastaturii în aplicaţia care ne interesează. Spre exemplu, putem face mult mai uşor operaţiuni copy/paste.

Cu noua adiţie, Gboard devine şi mai competitivă faţă de alternativa SwiftKey, preferată de unii utilizatori tocmai pentru suportul multitasking oferit.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult