Google a lansat unealta prin care poate fi transferată muzica din Play Music în YouTube Music

16.07.2020
Google a lansat unealta prin care poate fi transferată muzica din Play Music în YouTube Music

Google a lansat unealta prin intermediul căreia poate fi transferată muzica din platforma Google Play Music în noul serviciu YouTube Music.

Utilizatorii pot face migrarea la adresa https://music.youtube.com/transfer. Procesul este foarte simplu. Cei care sunt autentificați trebuie doar să apese pe un buton, iar transferul începe. În funcție de dimensiunea colecției de muzică din Play Music, transferul poate ajunge să dureze de la câteva minute, la câteva ore.

Utilizatorii nu trebuie să țină tab-ul deschis în browser după ce începe operațiunea. Când totul a fost mutat, aceștia primesc un mesaj.

Compania ar fi putut muta automat muzica, dar a ales varianta aceasta pentru a nu avea probleme legale.

Într-un video publicat pe YouTube, Google explică cum se face transferul:

Serviciul de streaming de muzică Google Play Music va fi închis anul acesta.

În YouTube Music, utilizatorii își vor putea încărca în continuare propriile fișiere MP3, în limita a 100.000 de melodii. Mai mult, listele de piese au fost mărite de la 1.000 la 5.000 de titluri.

Prețul YouTube Music, similar cu cel al Spotify

Piața de streaming de muzică este dominată de suedezii de la Spotify, cu 113 milioane de abonați. Pe locurile doi și trei se află Apple Music, cu 60 de milioane, respectiv 55 de milioane de abonați.

Împreună, cele două servicii marca Google au 20 de milioane de abonați.

YouTube Music fără reclame costă 9,99 dolari pe lună. Pentru 11,99 dolari/lună, utilizatorii primesc și YouTube fără publicitate. Abonamentul la Spotify costă tot 9,99 dolari pe lună.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult