Google confirmă un bug Android 11 care împiedică folosirea modului full-screen

21.10.2020
Google confirmă un bug Android 11 care împiedică folosirea modului full-screen

Android 11 are deja o lună de cât este disponibil oficial, timp în care „norocoșii” care îl pot folosi cu un dispozitiv de generație recentă au adunat diverse nemulțumiri, pe tema bug-urilor trecute neobservate de Google.

Unul dintre cele mai deranjante bug-uri vizează modul în care aplicațiile comută în modul full-screen, sub Android 11. Concret, în loc să aibă parte de vizibilitate neobstrucționată asupra clipului video sau jocul preferat, utilizatorii sunt lăsați cu interfața Android suprapusă peste cea a aplicației redată deja în modul maximizat. Rezultatul? Elemente din jocul respectiv sunt acoperite de bara de navigare Android și bara de notificări, aplicația fiind efectiv inutilizabilă.

Bug Android 11 foarte deranjant, confirmat de Google abia după o lună

Dacă în primă fază, vina era aruncată asupra dezvoltatorilor de aplicații, în ideea că aceștia ar trebui să-și actualizeze creațiile pentru compatibilitate deplină cu Android 11, misterul a fost în cele din urmă elucidat.

Deși utilizatorii au raportat problema întâlnită folosind instrumentele puse la dispoziție de Google pentru semnalarea de bug-uri, dezvoltatorul Android nu a făcut mai nimic cu informațiile obținute, problema persistând și la mai bine de o lună după debutul oficial al noii versiuni de Android.

Într-un târziu, Google a admis că problema ține de OS-ul Android 11 și nu este rezultatul vreunor greșeli de proiectare comise de dezvoltatorii aplicațiilor pentru mobil.

Unii dintre utilizatorii de Android care au întâlnit probleme cu folosirea modului full-screen au descoperit că pot restabili măcar temporar buna funcționare a aplicațiilor prin simpla repornire a acestora. În schimb, metoda „tradițională” a resetării dispozitivului la setările de fabrică nu funcționează. Probabilă că, odată ce a admis că la sursa neplăcerilor se află codul Android 11, Google va distribui în scurt timp o actualizare care să îndrepte situația.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult