Google lansează Maps Go, o versiune a aplicaţiei Maps optimizată pentru dispozitive low-cost

14.12.2017
Google lansează Maps Go, o versiune a aplicaţiei Maps optimizată pentru dispozitive low-cost

După ce a lansat Android Go, o versiune simplificată de Android Oreo pentru dispozitive cu mai puţin de 1GB memorie RAM, Google completează oferta şi cu versiuni „Lite” ale principalelor aplicaţii oficiale.

Recomandată pentru dispozitive Android Go, dar compatibilă şi cu alte versiuni de Android, Google Maps Go reduce la minimum spaţiul necesar pentru instalare şi traficul de date consumat. Bazată pe formatul Progressive Web App, aplicaţia este în esenţă un container pentru versiunea web a serviciului Google Maps, adaptat pentru a funcţiona şi prin conexiuni intermitente la internet.

Compatibilă cu funcţia Nearby, suportată pe dispozitivele cu Android Go, aplicaţia Maps Go poate trimite hărţile descărcate şi altor dispozitive fără acces la internet, aflate însă în raza conexiunii Bluetooth.

Aplicaţia Google Maps Go poate fi instalată din magazilui Google Play, pe dispozitive care rulează Android 4.1 sau oricare dintre versiunile mai noi. 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult