Google Photos adaugă funcții noi pe Android, dar pentru unele va trebui să plătești

12.02.2021
Google Photos adaugă funcții noi pe Android, dar pentru unele va trebui să plătești

Google va extinde unele dintre funcțiile de editare Google Photos oferite inițial doar posesorilor de telefoanele Pixel și la restul utilizatorilor de Android.

Totuși, continuând pe direcția aducerii pe profit a serviciului Google Photos, compania americană a decis ca funcțiile bazate pe tehnologii machine learning ale editorului de fotografii să fie disponibile prin alegerea unui abonament Google One. Asta, deși funcționalitatea respectivă este disponibilă gratuit pentru utilizatorii Pixel. Prețul abonamentelor Google One pornesc de la 1.99 dolari, oferind pe lângă funcționalitate extinsă în Google Photos și 100 GB spațiu de stocare cloud, respectiv, diverse recompense în Google Store.

Astfel, pe lângă camera foto optimizată de Google, telefoanele Pixel 2 vor avea ca beneficii și diverse extra-uri legate de serviciile Google, disponibile fără costuri suplimentare. Problema cu Pixel 5 este că, per ansamblu, acesta este deja inferior noii generații de telefoane premium cu Android (ex. Galaxy S21), beneficiile suplimentare oferite prin intermediul Google Photos și alte servicii Google având puține șanse să atragă potențialii cumpărători.

Google oferea deja de mulți ani diverse aplicații și servicii gratuite. Însă la fel cum a fost și cu stocarea gratuită-nelimitată în Google Photos, oferta are la bază servicii cloud ale căror termeni de utilizare se pot schimba în timp, anumite beneficii care poate au contribuit la decizia de cumpărare dispărând.

Google Photos

Încercând să adreseze o parte din aceste temeri, Google precizează că utilizatorii Google Photos care au acum acces gratuit la instrumentele avansate de editare foto nu le vor pierde, chiar dacă tarifele One cloud au crescut. Același lucru este valabil și pentru posesorii de telefoane Pixel.

În afară de Portrait Blur, Portrait Light și Color Pop, Google adaugă în editorul Google Photos și noi efecte bazate pe machine learning. „Gândiți-vă la acestea ca la super filtre care aplică editări complexe cu o singură atingere. Cu sugestia Dynamic, puteți îmbunătăți luminozitatea și contrastul imaginii acolo unde este nevoie, astfel încât să obțineți o fotografie dramatică și mai echilibrată ”, a explicat Google într-o postare pe blog . O altă funcție numită called sky suggestions îți va permite să schimbi culoarea și contrastul cerului în pozele realizate.

Abonații Google One vor primi noul editor de fotografii printr-o actualizare, dar vor avea nevoie de un smartphone echipat cel puțin cu 3 GB RAM și versiunea Android 8.0 pentru a beneficia de noile facilități.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult