Google Play Store va permite dezinstalarea aplicațiilor de la distanță pe dispozitivele conectate

26.12.2023
Google Play Store va permite dezinstalarea aplicațiilor de la distanță pe dispozitivele conectate

Magazinul Google Play va permite în curând utilizatorilor să dezinstaleze de la distanță aplicațiile de pe dispozitivele conectate.

Google a lansat acum câteva zile actualizarea serviciilor Play din decembrie. Creatorul sistemului de operare Android descrie o nouă funcție pentru Play Store ce le va permite utilizatorilor să dezinstaleze aplicațiile de pe dispozitivele lor conectate de la distanță. Funcția încă nu este disponibilă pe dispozitivele Android în acest moment, dar un utilizator a reușit să o activeze utilizând câteva trucuri.

Assemble Debug a descris întregul proces de dezinstalare a aplicațiilor de la distanță prin Play Store într-o nouă postare pe blog. Funcția a fost accesată pe versiunea 38.8 a Play Store. La fel cum puteți instala aplicații de la distanță pe dispozitivele Android conectate, le puteți dezinstala și de pe un dispozitiv conectat la alegere. Acestea fiind spuse, procesul de dezinstalare pare puțin mai complex decât în cazul instalării de la distanță.

Vei putea dezinstala aplicații de la distanță pe dispozitivele conectate la contul Google

Când va fi disponibilă pe scară largă, ar trebui să puteți parcurge următorii pași pentru a dezinstala aplicațiile de pe dispozitivele conectate la contul dumneavoastră de Google:

  • Atingeți imaginea de profil din Play Store și accesați „Gestionați aplicațiile și dispozitivul”;
  • Glisați spre secțiunea „Gestionați”;
  • Atingeți numele actual al dispozitivului și va apărea o listă cu toate dispozitivele conectate;
  • Alegeți dispozitivul de pe care doriți să dezinstalați aplicațiile;
  • Selectați din lista de aplicații care apar pentru dispozitivul respectiv;
  • Atingeți pictograma de ștergere din colțul din dreapta sus pentru a dezinstala aplicația/aplicațiile selectate.

Sursa notează că veți putea sorta aplicațiile pentru dezinstalare după nume și dimensiune. Acest lucru va ușura identificarea și ștergerea aplicațiilor mai mari, care ocupă mai mult spațiu pe dispozitiv. De asemenea, pare să existe o eroare care afectează funcția chiar acum. Nu listează toate aplicațiile instalate pe un dispozitiv în acest moment. Cu toate acestea, Google ar putea rezolva această problemă atunci când va lansa funcția către toți utilizatorii.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ionuț Vîlciu
Curios din fire, fascinat de tehnologie, jocuri, gadgeturi și pasionat de lumea auto, Ionuț și-a început cariera în jurnalism alături de echipa WASD.ro. De acolo a urmat o incursiune în presa automobilistică, alături de ProMotor. Când nu scrie despre mașini, redactează articole despre ... citește mai mult