Aplicația calendar ar putea fi eliminată de pe unele dispozitive. Care este motivul

27.11.2023
Aplicația calendar ar putea fi eliminată de pe unele dispozitive. Care este motivul

Conform unor rapoarte, Google va opri suportul și actualizările pentru aplicația sa Calendar pe dispozitivele care rulează Android 7.1 și versiuni mai vechi, începând cu decembrie 2023. Schimbarea este importantă pentru un număr semnificativ de utilizatori Android, deoarece multe persoane preferă aplicațiile Google în locul celor prestabilite de producător.

De asemenea, prezența preinstalată a aplicațiilor Google pe toate dispozitivele Android facilitează transferul de date rapid.

Smartphone-urile care nu vor mai suporta aplicația Google Calendar sunt cele care rulează Android 7.1 și versiuni mai vechi. Android 7.1, cunoscut și ca Android Nougat, a fost lansat acum aproximativ șapte ani, în 2016. Totuși, pentru a pune lucrurile în perspectivă, în decembrie 2022, doar 1.6% dintre dispozitivele Android rulau actualizarea Android 7.1. Android Nougat a încetat să mai primească actualizări de securitate după octombrie 2019.

Se poate aștepta ca, un an mai târziu, să fie chiar și mai puțini utilizatori care folosesc un smartphone cu Android 7.1 sau versiuni anterioare. De asemenea, utilizarea unui smartphone cu Android 7.1 înseamnă și faptul că producătorul dispozitivului nu mai trimite actualizări de securitate.

Android 8.0, necesar pentru accesarea calendarului Google

Pentru a accesa Google Calendar, utilizatorii vor trebui să aibă cel puțin Android 8.0 Oreo, conform raportului. Această cerință este probabil implementată datorită măsurilor de securitate care afectează versiunile mai vechi de Android.

Cu toate acestea, dacă vă numărați printre procentul mic de utilizatori care folosesc un smartphone cu o versiune de Android mai veche decât 7.1, nu veți mai primi actualizări sau suport pentru aplicația Google Calendar.

De asemenea, este important de menționat că această informație nu a fost făcută oficial de Google. Până în prezent, această informație a fost postată pe rețelele de socializare de un inginer, care a găsit un indicator în aplicația Google Calendar ce susține „UnsupportedOperatingSystem__enabled”. Acest lucru înseamnă că Google este în proces de a înceta suportul pentru aplicația pe anumite dispozitive.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Vlad Ionescu
Vlad Ionescu
Pasionat de tehnologie, gaming și muzică, Vlad și-a urmat pasiunea și a devenit redactor de știri și analist Esports. A scris pentru publicații precum ProSport, Revpanda și Superpont, iar în prezent este redactor Go4IT. citește mai mult