Google testează o versiune cu interfaţă uşor modificată a aplicaţiei YouTube

04.06.2018
Google testează o versiune cu interfaţă uşor modificată a aplicaţiei YouTube

Vizibilă deocamdată doar unui grup restrâns de utilizatori, noua interfaţă YouTube vine cu bară de căutare mult mai vizibilă şi nu mai include butonul „Cast”, folosit la activarea funcţiei de streaming către dispozitivele Chromecast.

După extinderea funcţionalităţii PiP (Picture-in-Picture) şi la versiunea non-premium a serviciului YouTube, Google pare că pregăteşte noi modificări, luând forma unei interfeţe uşor modificată care face mult mai vizibilă bara de căutare, redată proeminent pe un fundal de culoare gri.

Totodată, icon-ul „Cast” a dispărut din locaţia sa permanentă, în ideea că utilizatorii doresc să redea pe ecranul televizorului clipuri YouTube şi nu întreaga interfaţă a aplicaţiei pentru mobil. Astfel, opţiunea rămâne disponibilă pentru clipuri YouTube individuale, însă nu va mai apărea în bara de meniuri atunci când vizionăm diverse canale YouTube.

Nu este clar cât va dura până ce Google va lansa noua interfaţă YouTube. Probabil, schimbarea va fi observată în urma uneia dintre actualizările viitoare ale aplicaţiei pentru Android şi iOS.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult