Google testează „Search Lite”, o versiune Google Search pentru conexiuni lente la internet

17.08.2017
Google testează „Search Lite”, o versiune Google Search pentru conexiuni lente la internet

Parte dintr-o iniţiativă mai amplă pentru promovarea serviciilor companiei şi în regiuni cu infrastructură de acces la internet mai slab dezvoltată, Google testează o versiune Lite a aplicaţiei Search pentru dispozitive mobile, mai bine adaptată pentru folosirea prin conexiuni intermitente sau cu viteze reduse de acces la internet.

Funcţionalitatea Search Lite este în mare parte identică versiunii standard a aplicaţiei Google Search, căutările putând fi iniţiate atât prin tastarea directă, cât şi rostirea cuvintelor care sunt preluate folosind tehnologii de recunoaştere vocală. Este prezentă şi secţiunea Google News, cu informaţii despre starea vremii şi ştirile locale. În schimb, pentru folosirea mai eficientă a conexiunii la internet interfaţa înlocuieşte imaginile adaptate după context cu un set de icon-uri reprezentând principalele categorii de informaţii disponibile.

În plus, va fi evitată folosirea în fundal a conexiunii la internet, pentru o mai bună economisire a traficului de date disponibil. Similar aplicaţiei YouTube Go, Search Lite va descărca mai multe informaţii atunci când este disponibilă conexiunea Wi-Fi, păstrând o arhivă offline conţinând ultimele căutări realizate.

Aparent, următorul pas este lansarea unei versiuni alternative de Android, special adaptată pentru folosirea cu dispozitive low-cost, în regiuni cu acces limitat la internet. Numită Android Go, noua versiune de Android a fost anunţată deja la conferinţa Google I/O de anul acesta, urmând să fie disponibilă la o dată ulterioară.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult