Indicațiile Google Maps au trimis un britanic direct într-un râu plin de crocodili

03.01.2024
Indicațiile Google Maps au trimis un britanic direct într-un râu plin de crocodili

Un ghid de safari britanic în vârstă de 56 de ani, care locuiește în Mozambic a avut parte de o experiență neplăcută, demonstrând că ruta cea mai rapidă sugerată de Google Maps nu este întotdeauna cea mai sigură opțiune.

Mike Turner conducea un Ford Ranger decapotabil pe care îl cumpărase pentru tururile de safari și folosea Google Maps pentru a găsi drumul spre o casă. Planul inițial era să ajungă acasă, dar din cauza traficului aglomerat, a decis să rezerve o cameră la hotel și să continue călătoria a doua zi.

Google Maps i-a sugerat o rută pentru a evita traficul, iar bărbatul a urmat instrucțiunile până când a dat peste o suprafața adâncă de apă. În realitate, era locul unde se întâlnesc râurile Komati și Crocodile, o zonă periculoasă unde alte vehicule fuseseră anterior luate de ape.

Cum a fost salvat bărbatul

Totuși, acesta nu s-a oprit și a încercat să continue ruta. Vehiculul a rămas blocat în râu, iar apa începuse să intre peste capotă. Situația a devenit periculoasă atunci când a urcat pe scaunele din spate și și-a dat seama că era blocat în ape pline de crocodili. Turner a sunat să ceară ajutorul, dar din cauza inundațiilor, nimeni nu putea să-l salveze. Telefonul său a căzut în apă, așa că nu avea idee dacă și când cineva ar veni să-l salveze.

Cu crocodilii prezenți în râu, acesta nu avea altă opțiune decât să rămână pe cel mai înalt punct al vehiculului și să aștepte. După 15 ore, un elicopter de salvare a sosit și l-a salvat din vehicul, găsind-ul deshidratat și în stare de șoc.

Salvatorii au explicat că utilizarea Google Maps în regiune nu este întotdeauna cea mai bună idee, deoarece ruta cea mai rapidă uneori trece prin aceste puncte periculoase, inclusiv locul unde se întâlnesc cele două râuri. Acolo, două persoane și-au pierdut viața în aceeași zi, după ce au fost luate de inundații.  O rută mult mai sigură era la doar câțiva kilometri distanță. Totuși, fiind o zonă mai aglomerată, aplicațiile de navigare nu o recomandau, scrie Autoevolution. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Vlad Ionescu
Vlad Ionescu
Pasionat de tehnologie, gaming și muzică, Vlad și-a urmat pasiunea și a devenit redactor de știri și analist Esports. A scris pentru publicații precum ProSport, Revpanda și Superpont, iar în prezent este redactor Go4IT. citește mai mult