Google Maps se pregătește să elimine o funcție apreciată de toți utilizatorii. Care este motivul

01.01.2024
Google Maps se pregătește să elimine o funcție apreciată de toți utilizatorii. Care este motivul

Google Maps se pregătește să renunțe la funcția „mod de conducere”, un instrument util pentru șoferi, care ajută la concentrarea pe drum, reducând distragerile provocate de alte aplicații de pe telefon. Această actualizare, așteptată să aibă loc până în februarie 2024, s-ar putea să nu fie pe placul tuturor utilizatorilor.

Potrivit unor rapoarte, motivul eliminării acestei funcții nu este clar, dar se pare că Google dorește să încurajeze utilizarea mai intensă a uneltei Google Assistant în locul modului de conducere. Conform unui raport, versiunea 14.52 a aplicației Google sugerează posibila eliminare a funcției în februarie 2024.

Google pare să promoveze folosirea asistentului Google pentru sarcini precum apelarea, trimiterea de mesaje sau redarea de media în timpul navigării, în locul modului de conducere din Google Maps. De asemenea, raportul sugerează ca utilizatorii vor trebui să folosească microfonul pentru a accesa funcțiile asistentului virtual.

Astfel, această schimbare ar putea să nu fie agreată de toată lumea. Unii utilizatori preferă să nu folosească asistenți vocali, iar dacă asistentul virtual face o greșeală sau nu poate îndeplini o anumită sarcină, tot este necesar ca utilizatorul să se uite la ecranul telefonului.

Ce oferă funcția în prezent

În prezent, Google Maps oferă cu această funcție „mod de conducere” o interfață simplificată care minimizează distragerile în timpul navigării. Pratic, este un mod rapid și sigur de interacțiune cu aplicația, concentrându-se pe informațiile esențiale de care ai nevoie în timpul condusului.

De asemenea, în modul de conducere de pe Google Maps harta ocupă o bună parte a ecranului, afișând ruta cu instrucțiuni clare de viraj și actualizări în timp real ale traficului, în timp ce interfața ascunde funcții neesențiale, cum ar fi meniurile și butoanele, pentru a îi ajuta pe utilizatori să se concentreze pe condus.

Modul de conducere se activează automat atunci când începe navigarea cu Google Maps. De asemenea, poate fi activat manual apăsând pe iconița volanului din colțul din dreapta jos al aplicației.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Vlad Ionescu
Vlad Ionescu
Pasionat de tehnologie, gaming și muzică, Vlad și-a urmat pasiunea și a devenit redactor de știri și analist Esports. A scris pentru publicații precum ProSport, Revpanda și Superpont, iar în prezent este redactor Go4IT. citește mai mult