Microsoft dezamăgeşte încă o dată consumatorii, renunţând la un alt serviciu

03.10.2017
Microsoft dezamăgeşte încă o dată consumatorii, renunţând la un alt serviciu
Microsoft a luat mai multe decizii controversate, care au enervat milioane de consumatori. De exemplu, telefoanele cu Windows Phone 7 nu au fost actualizate la Windows Phone 8, iar terminalele care rulau WP 8.1 nu au primit, marea majoritate, undă verde pentru Windows 10 Mobile, un sistem de operare neglijat şi el până la dispariţie. A existat şi o brăţară de fitness (Microsoft Band) devenită inutilă pentru cei care au cumpărat-o, deoarece compania a renunţat, în stilul caracteristic, la ea. Lista continuă cu popularul serviciu de liste Wunderlist, care a supravieţuit doar doi ani sub umbrela Microsoft. 
 
Acum a venit rândul serviciului Groove Music să fie închis, iar utilizatorii să fie mutaţi pe Spotify. Deşi Groove nu avea foarte mulţi utilizatori, aceştia vor trebui să caute acum alternative şi modalităţi de a-şi lua cu ei colecţiile de muzică. Problema este şi mai mare în ţările în care serviciul Spotify nu este disponibil oficial. Aplicaţia Groove Music nu va mai funcţiona după data de 31 decembrie 2017. Utilizatorii cu abonament pe un an vor primi diferenţa de bani. 

După cum notează The Register, în doar cinci ani Microsoft a trecut de la Zune la Xbox Music la Groove şi apoi la… nimic. 

Astfel, singurul produs puternic al Microsoft dedicat consumatorilor rămâne Xbox. Să sperăm că „securea” lui Satya Nadella, directorul executiv al Microsoft, nu va ajunge şi acolo. 
 
 
 
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult