Microsoft elimină aplicația Teams din suita Office în urma investigațiilor Comisiei Europene

02.04.2024
Microsoft elimină aplicația Teams din suita Office în urma investigațiilor Comisiei Europene

Pentru a evita eventualele probleme aduse de o nouă investigație antitrust la nivelul Uniunii Europene, Microsoft a luat decizia de a elimina aplicația Teams din suita Microsoft 365 (fostul Office 365) și să o comercializeze separat la nivel global, conform celor de la Reuters. Conform purtătorului de cuvânt Robin Koch, Microsoft face aceasta modificare pentru a asigura “claritate” pentru toți clienții companiei.

Conform informațiilor furnizate de Microsoft, clienții deja existenți își vor păstra ofertele deja achiziționate (care includ Teams în suita Office sau alte produse), le vor putea reînnoi, actualiza sau alege o ofertă nouă. Pentru noii abonați, Teams nu va mai fi inclus în suita 365, fiind necesară achiziția unei licențe separate pentru aplicația de mesagerie și video-conferințe a celor de la Microsoft.

Comisia Europeană începuse cercetările împotriva Microsoft după o plângere din 2020 a celor de la Slack, care remarcaseră că Teams înregistrase o creștere masivă pe parcursul pandemiei de COVID-19. În urma acestor investigații, cei de la Microsoft eliminaseră Teams din Office în UE încă din vara anului trecut, decizia actuală urmând să afecteze însă clienții companiei la nivel global. Foarte posibil ca Microsoft să se fi speriat și de proaspătul proces inițiat de Departamentul de Justiție al Statelor Unite ale Americii împotriva celor de la Apple, la rândul lor acuzați de practici anticoncurențiale.

Reuters menționează că Microsoft ar putea primi totuși o penalizare financiară din partea autorităților europene, în ciuda deciziei de a elimina Teams din suita Office. Totuși, aceasta ar fi mult mai mică decât o eventuală amendă antitrust, care ar putea urca la 10% din cifra de afaceri anuală a companiei.

De altfel, compania confirmase deja că Teams nu va face parte din noua versiune a suitei Office – Microsoft Office 2024 –, ce urmează să fie lansată în cursul acestui an.

Sursa: The Verge

Urmărește Go4IT.ro pe Google News