Netflix scapă de „taxa Apple”. Poți acum să îți înscrii un cont nou din aplicația de iOS

25.07.2022
Netflix scapă de „taxa Apple”. Poți acum să îți înscrii un cont nou din aplicația de iOS
foto: 9to5mac

Aplicațiile de streaming s-au ferit de „taxa Apple” în ultimii ani prin eliminarea posibilității de a te abona la serviciile lor prin intermediul sistemelor Apple. Asta înseamnă că dacă erai un client nou Netflix sau Spotify, nu puteai să înscrii un nou cont în aplicație, aceasta fiind rezervată exclusiv celor care aveau deja conturi. Odată cu noile reguli de pe App Store, care permit acum îndrumarea utilizatorilor în afara ecosistemului Apple, Netflix implementează în sfârșit capabilitatea de a înscrie conturi în aplicație, prin trimiterea lor pe site-ul oficial.

Apple permite Netflix să trimită utilizatorii pe site-ul său pentru înscrierea de conturi noi

Cei care instalează Neflix și nu au conturi, au acum posibilitatea de a înscrie un cont nou direct în aplicație. Desigur, pentru că Netflix nu oferă posibilitatea de abonare prin App Store, înscrierea contului trebuie făcută pe site-ul companiei, unde introduci datele personale și detaliile cardului. Apple avertizează însă utilizatorii că vor părăsi „ecosistemul” și că toate interacțiunile din momentul în care părăsesc aplicația vor fi gestionate de creatorul aplicației.

„Oricare conturi sau cumpărături făcute în afara acestei aplicații vor fi gestionate de dezvoltatorul „Netflix”. Contul App Store, metodele de plată și funcțiile conexe, precum management-ul abonamentelor și cererile de retur nu vor fi disponibile. Apple nu este responsabilă pentru siguranța și confidențialitatea tranzacțiilor realizate cu acest dezvoltator”, spune mesajul care este afișat înainte de a părăsi aplicația.

În continuare însă, Apple nu permite folosirea unor sisteme de plată alternative pentru acest tip de aplicații. Compania este obligată în Țările de Jos să permită dezvoltatorilor să își creeze propriile sisteme de plată in-app, dar numai pe categoria de dating, pentru servicii precum Tinder.

sursa: 9to5mac

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult