Nothing distruge bariera dintre Android și Apple cu noua aplicație de mesagerie Nothing Chat

15.11.2023
Nothing distruge bariera dintre Android și Apple cu noua aplicație de mesagerie Nothing Chat

Nothing a anunțat lansarea platformei de mesagerie Nothing Chats, destinată utilizatorilor Android. Această nouă aplicație aduce funcționalități similare iMessage de la Apple, o premieră pentru un brand Android, și are ca obiectiv principal eliminarea barierelor de comunicare între utilizatorii de Android și cei de iPhone.

Lansată pe 17 noiembrie, Nothing Chats va fi disponibilă inițial pentru posesorii de Nothing Phone 2, permițându-le să experimenteze funcțiile de mesagerie similare cu cele ale iMessage, inclusiv renumitele „bule albastre”. Compania afirmă că integrarea iMessage pe Android este posibilă prin intermediul serviciului Sunbird, care va asigura livrarea directă a mesajelor între utilizatori, fără a le stoca pe servere intermediare.

Pentru a facilita această integrare, Sunbird va stoca temporar acreditările iCloud ale utilizatorilor într-o bază de date criptată, situată fie în SUA, fie în Europa. Aceste informații vor fi folosite ca un releu pentru mesajele iMessage trimise prin aplicație și vor fi șterse automat după două săptămâni de inactivitate, pentru a asigura securitatea și confidențialitatea datelor.

Ce funcții va include aplicația Nothing Chats

Aplicația „Nothing Chats”, aflată în faza Beta, va include funcții precum mesageria individuală și de grup, indicatori de tastare, partajarea de media la dimensiune completă și note vocale. Deși funcții cum ar fi confirmările de citire, reacțiile la mesaje și răspunsurile la mesaje nu vor fi disponibile inițial, acestea sunt planificate în actualizările viitoare.

Nothing Chats va fi lansată inițial în America de Nord, Uniunea Europeană și alte țări europene. Nu s-au făcut încă anunțuri privind disponibilitatea aplicației în alte regiuni sau pe modelele mai vechi de Nothing Phone, mai exact primul model lansat și distribuit de producător. Mai mult, aplicația nu va fi disponibilă pe Google Play Store, ci va fi oferită exclusiv de către Nothing.

În acest moment, telefonul mobil Nothing 2 este disponibil la eMAG la prețul de 3199 RON și oferă 16 GB RAM și 512 GB de memorie.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Vlad Ionescu
Vlad Ionescu
Pasionat de tehnologie, gaming și muzică, Vlad și-a urmat pasiunea și a devenit redactor de știri și analist Esports. A scris pentru publicații precum ProSport, Revpanda și Superpont, iar în prezent este redactor Go4IT. citește mai mult