Ochelarii inteligenți de la Apple, o alternativă accesibilă la Vision Pro?

26.02.2024
Ochelarii inteligenți de la Apple, o alternativă accesibilă la Vision Pro?

Conform unor rapoarte, Apple lucrează la dezvoltarea unor ochelari inteligenți alimentați de inteligență artificială (AI). Ochelarii Apple ar urma să fie mai accesibili decât Vision Pro, oferind totodată o serie de funcții similare, scrie The Verge.

Potrivit lui Mark Gurman, cunoscut pentru dezvăluirile sale precise legate de produsele Apple, compania intenționează să lanseze ochelari inteligenți dotati cu AI, căști AirPods echipate cu camere, respectiv și inele inteligente.

Ochelarii inteligenți în curs de dezvoltare de către Apple ar putea prelua unele dintre caracteristicile Vision Pro, dar raportul sugerează faptul că ar avea un design și funcționalități mai apropiate de ochelarii inteligenți lansați recent de Meta și Amazon.

Deși este puțin probabil ca acești ochelari să includă toate funcționalitățile avansate ale Vision Pro, cum ar fi un afișaj transparent de înaltă calitate, aceștia ar putea oferi totuși o serie de funcții atractive, precum integrarea audio în ecosistemul Apple, utilizarea camerelor și AI pentru identificarea obiectelor din mediul înconjurător și altele.

Dezvoltarea ochelarilor inteligenți Apple este încă în faza de testare

Potrivit lui Gurman, Apple ar putea oferi acești ochelari ca o alternativă la AirPods, oferind o autonomie mai bună, o gamă mai largă de senzori și capacități AI mai avansate. Asta le-ar permite utilizatorilor să rămână conectați la ecosistemul Apple pe tot parcursul zilei fără a fi nevoiți să poarte AirPods. Totuși, cu siguranță, AirPods ar rămâne o opțiune pentru audio de înaltă calitate.

Dezvoltarea ochelarilor inteligenți Apple este încă în faza de testare, ceea ce înseamnă că nu este garantat că Apple va lansa acest produs. Totuși, având în vedere activitatea concurenților Apple pe piața dispozitivelor purtabile, cum ar fi ochelarii inteligenți Ray-Ban de la Meta, Echo Frames de la Amazon sau inelul inteligent de la Samsung, există șanse mari ca Apple să intre și ea pe această piață.

În plus, Apple explorează ideea de a îmbunătăți AirPods-urile prin integrarea unor senzori avansați de AI și sănătate, oferind multe dintre beneficiile ochelarilor inteligenți fără necesitatea lentilelor și a ramelor.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Vlad Ionescu
Vlad Ionescu
Pasionat de tehnologie, gaming și muzică, Vlad și-a urmat pasiunea și a devenit redactor de știri și analist Esports. A scris pentru publicații precum ProSport, Revpanda și Superpont, iar în prezent este redactor Go4IT. citește mai mult