Opera a integrat în ediţia pentru Android un portofel electronic pentru cripto-monede

13.12.2018
Opera a integrat în ediţia pentru Android un portofel electronic pentru cripto-monede

Chiar dacă preţul criptomonedelor s-a prăbuşit, asta nu înseamnă nu poate creşte înapoi. Acţionând după aceeaşi ideologie, producătorii hardware şi software încă pun în aplicare planuri concepute cu mai multe luni în urmă, când entuziasmul faţă subiectul cripto-monede se afla la cote înalte.

Tehnologia blockchain pare tot mai mult un subiect despre care toată lumea a auzit, dar pe care nimeni nu-l înţelege cu adevărat. Înţelegem că ar fi ceva bun, doar că nu ştim exact la ce. În pregătire pentru acel viitor în care tranzacţiile cu criptomonede sunt la fel de comune ca plăţile cu cardul de credit, dezvoltatorul Opera a implementat în versiunea pentru Android a browserului cu acelaşi nume un portofel electronic pentru monede virutale, la care putem apela pentru a efectuarea de plăţi direct de pe telefonul mobil.

Chiar dacă nu este la fel de sigur ca un portofel hardware, cum este cel oferit pe telefoanele HTC Exodus, noua funcţie ar putea încuraja folosirea plăţilor în monede virtuale, ca alternativă la tranzacţiile bancare.

Măsura vine după ce dezvoltatorii Opera au exprimat în mod public interes faţă de acest subiect şi chiar au introdus noi filtre pentru blocarea atacurilor informatice îndreptate asupra utilizatorilor care desfăşoară astfel de tranzacţii din browserul web.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult
Recomandare video