Opera Touch, un nou web browser pentru dispozitive mobile

25.04.2018
Opera Touch, un nou web browser pentru dispozitive mobile

Opera a anunţat Opera Touch, un nou browser pentru dispozitive mobile inspirat de Neon, browserul experimental creat pentru PC-uri dektop şi optimizat pentru multitasking.

Dezvăluit anul trecut, Neon vine cu o serie de idei noi, mai bine adaptate la modul în care utilizatorii folosesc internetul. Acesta este realizat în jurul unei interfeţe aerisite, cu tab-uri care pot fi afişate unul lângă celălalt, asemeni ferestrelor dintr-un sistem de operare. Practic, Neon oferă o experienţă desktop orientată către multitasking.

Lansat mai întâi în versiune pentru Android, Opera Touch preia conceptele demonstrate deja în versiunea Neon şi le adaptează pentru interacţiune touch, folosind ecranul telefoanelor inteligente. Cu interfaţă neconvenţională, Opera Touch pune butonul pentru schimbarea tab-urilor şi lista de bookmark-uri la partea de jos a ecranului, mai aproape de nivelul degetelor. Butonul numit sugestiv „fast action” oferă acces rapid la funcţia de căutare, lista de tab-uri şi alte funcţii esenţiale din browserul web.

În afara interfeţei optimizată pentru navigare rapidă, folosind cât mai puţine mişcări, Opera Touch beneficiază de mai toate tehnologiile disponibile în browserul Opera, cum ar fi ad blocker integrat şi protecţie împotriva site-urilor care folosesc plugin-uri pentru generarea de monede virtuale.

Mai mult decât atât, Opera Touch suportă sincronizarea cu versiunea Opera pentru desktop, parolele salvate şi colecţia de fişiere bookmark fiind trasferate automat între dispozitive. Denumită „Flow” funcţia de sincronizare presupune doar scanarea cu telefonul mobil a unui cod QR generat în versiunea Opera pentru desktop.

Aflat la stadiu experimental, Opera Touch încă nu include un bookmark manager propriuzis şi nici posibilitatea de a salva noi fişiere bookmark, utilizatorii fiind lăsaţi să se descurce cu o listă de site-uri recent vizitate, generată automat. Astfel, Opera Touch este cel mai bine folosit în tandem cu versiunea Opera pentru desktop, rămânând ca funcţionalitatea să fie completată de actualizările viitoare.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult