Robinhood face schimbări în aplicație după ce un tânăr utilizator s-a sinucis

20.06.2020
Robinhood face schimbări în aplicație după ce un tânăr utilizator s-a sinucis

Dezvoltatorul aplicației Robinhood a anunțat că va face schimbări în interfața acesteia și că va angaja un specialist în opțiuni (options) care să îi ajute pe utilizatori după ce un tânăr investitor s-a sinucis.

Cofondatorii Vlad Tenev și Baiju Bhatt au transmis că vor oferi mai mult conținut educativ în domeniul opțiunilor, transmite Business Insider. Un utilizator Robinhood de 20 de ani s-a sinucis după ce a crezut că a înregistrat pierderi de 730.000 de dolari după ce a investit în astfel de instrumente financiare.

Baiju Bhatt și Vlad Tenev (Foto: Twitter/Baiju Bhatt)

Contractele Options sunt instrumente financiare derivate care oferă deținătorului dreptul, dar nu și obligația, de a cumpăra, respectiv de a vinde un activ, la un preț prestabilit până sau la scadență.

Alexander Kearns era un student din Nebraska. Tânărul a lăsat un bilet înainte de a se sinucide, în care a criticat interfața aplicației. Kearns a suferit un șoc când a văzut balanța negativă uriașă în Robinhood, cauzată cel mai probabil de o problemă tehnică.

Compania va schimba interfața aplicației și îi va informa pe utilizatori, prin mesaje și emailuri, în legătură cu investițiile în opțiuni.

Robinhood a anunțat și că va face o donație la American Foundation for Suicide Prevention.

O aplicație controversată

Incidentul s-a petrecut la scurt timp după ce un miliardar a criticat dur investițiile prin intermediul platformei. Practica investițiilor prin intermediul aplicațiilor care oferă tranzacționare gratuită pe burse se va sfârși „în lacrimi”, a spus miliardarul Leon Cooperman. El a adăugat că acești investitori au „făcut ravagii” pe Wall Street.

Tara Falcone, fondator al companiei care oferă servicii de educație financiară ReisUP, a criticat de asemenea aceste aplicații, care le permit investitorilor fără experiență să cumpere instrumente financiare complexe: „E ca și cum i-ai da unui copil de 12 ani cheile unei mașini sport”.

Aplicația Robinhood are 13 milioane de utilizatori.

Foto: Shutterstock

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult