Un miliardar critică dur investițiile prin intermediul Revolut și Robinhood: Se va sfârși în lacrimi

16.06.2020
Un miliardar critică dur investițiile prin intermediul Revolut și Robinhood: Se va sfârși în lacrimi

Practica investițiilor prin intermediul aplicațiilor care oferă tranzacționare gratuită pe burse, precum Robinhood și Revolut, se va sfârși „în lacrimi”, crede miliardarul Leon Cooperman.

Investitorul s-a referit la un articol din Barron’s care informa că Robinhood a atras peste 3 milioane de utilizatori doar în acest an, ajungând la un număr total de 13 milioane, iar vârsta medie a acestora este de 31 de ani.

Unii analiști au pus creșterea accelerată de pe burse din ultima perioadă, în ciuda pandemiei COVID-19 și a protestelor masive din SUA, pe seama acestor investitori tineri, care plasează bani pe burse fără a plăti comisioane.

Leon Cooperman (Foto: CNBC)

Cooperman a mers și mai departe și a spus, la CNBC, că acești investitori au „făcut ravagii” pe Wall Street. El a dat exemplul Hertz Global Holdings, o companie aflată în faliment ale cărei acțiuni au fost foarte căutate de vânătorii de chilipiruri, deși mai are foarte puține active valoroase.

„Cazinourile de gambling sunt închise”

Acești investitori „Robinhood” au înregistrat, însă, câștiguri mai mari decât Cooperman și fondurile mutuale, potrivit unui raport al băncii Goldman Sachs.

„Cazinourile de gambling sunt închise, iar Fed îți promite bani gratuiți pentru următorii doi ani, așa că lasă-i să speculeze”, a declarat Cooperman, referindu-se la măsurile de stimulare a economiei luate de banca centrală americană. „Lasă-i să cumpere și să tranzacționeze, dar din experiența mea acest lucru se va termina în lacrimi”, a adăugat el.

Leon G. „Lee” Cooperman, în vârstă de 77 de ani, este șeful Omega Advisors, o companie de investiții din New York care are în administrare active în valoare de 3,3 miliarde de dolari. Majoritatea acestor bani sunt averi personale ale clienților.

CITEȘTE ȘI:

Horoscop. Cele mai bune aplicații, de Android și iPhone, pentru pasionații de astrologie

De ce a șters Google aplicația care dezinstalează software din China

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult