Spotify renunță la 17% din angajații companiei

05.12.2023
Spotify renunță la 17% din angajații companiei

Spotify, una dintre cele mai cunoscute platforme de streaming muzical, a concediat aproximativ 17% din angajații săi. Decizia, comunicată de CEO-ul Daniel Ek printr-o postare pe blogul companiei, este ”o măsură de eficientizare și de gestionare mai bună a costurilor în contextul economic global dificil.”

CEO-ul companiei a explicat că, deși Spotify a avut o performanță bună, economia mondială traversează o perioadă dificilă, cu creșterea costurilor și a dificultăților de finanțare. Acest context a determinat compania să reevalueze cheltuielile și nevoia de personal.

”Acest lucru mă duce la o decizie care va însemna o schimbare semnificativă pentru compania noastră. Pentru a alinia Spotify cu obiectivele noastre viitoare și pentru a ne asigura că avem dimensiunea potrivită pentru provocările viitoare, am luat decizia dificilă de a reduce numărul total de angajați cu aproximativ 17% în întreaga companie”, a spus  Daniel Ek.

Ce le oferă Spotfiy angajaților concediați

Reducerea forței de muncă va afecta numeroși angajați, care au contribuit semnificativ la succesul Spotify. Pentru cei care părăsesc compania, Spotify oferă un pachet de plecare generos, care include compensații bazate pe vechimea în companie, plata concediilor neutilizate, acoperirea asigurărilor de sănătate pentru o perioadă și asistență în cazul problemelor de imigrație legate de job. De asemenea, compania va furniza servicii pentru a ajuta angajații în căutarea unor noi oportunități de muncă.

Daniel Ek a subliniat că, în ciuda nevoii de a reduce costurile, Spotify își propune să utilizeze mai eficient resursele existente pentru a avea un impact semnificativ. Conform acestuia, compania a realizat că o forță de muncă mai mare nu înseamnă neapărat o eficiență sporită.

În iunie 2023, Spotify a concediat 200 de angajați din divizia sa de podcasting, reprezentând aproximativ 2% din număr total de angajați. Aceste concedieri au făcut parte dintr-un „aliniament strategic” al diviziei de podcasting.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Vlad Ionescu
Vlad Ionescu
Pasionat de tehnologie, gaming și muzică, Vlad și-a urmat pasiunea și a devenit redactor de știri și analist Esports. A scris pentru publicații precum ProSport, Revpanda și Superpont, iar în prezent este redactor Go4IT. citește mai mult