Trump va interzice TikTok și WeChat peste 45 de zile dacă nu își vând operațiunile unor companii americane

07.08.2020
Trump va interzice TikTok și WeChat peste 45 de zile dacă nu își vând operațiunile unor companii americane
Foto: Profimedia Images

Președintele american Donald Trump a semnat un ordin prin care interzice aplicațiile TikTok și WeChat peste 45 de zile dacă operațiunile lor din SUA nu sunt vândute unor companii americane.

Compania ByteDance, care deține TikTok, se află deja în negocieri cu Microsoft pentru vânzarea subsidiarei sale din America. Potrivit unor surse, gigantul software american ar dori să achiziționeze de la compania chineză toate operațiunile din afara Chinei, inclusiv cele din India, unde serviciul a fost interzis.

Citește și: Răzvan Bologa, NEXTLAB.TECH, despre cum roboții pot fi, pentru elevi, o alternatică la jocurile video sau TikTok: Le place pentru că pot construi un artefact care funcționează în lumea reală

În ceea ce privește aplicația WeChat, aceasta este deținută de Tencent, cel mai mare jucător din industria mondială a jocurilor video. Este greu de crezut că gigantul chinez va dori să cedeze aplicația unei companii din SUA. Cel mai probabil, Tencent se va retrage de pe această piață.

Trump spune că TikTok și WeChat reprezintă o amenințare la adresa securității naționale

Administrația Trump susține că cele două aplicații reprezintă amenințări la adresa securității naționale. În ceea ce privește TikTok, aplicația a fost analizată recent de doi experți în securitate informatică, care au ajuns la concluzia că platforma nu colectează date mai multe sau mai sensibile decât rețelele de socializare americane Facebook sau Snapchat.

Cu WeChat lucrurile sunt mai complicate. Compania Tencent a fost acuzată că folosește aplicația WeChat pentru a-i spiona pe utilizatorii străini ai acesteia, în încercarea de a cenzura mai bine conținutul de pe platformă în China. Descoperirea a fost făcută de centrul de cercetare Citizen Lab din cadrul Universității din Toronto, Canada.

Decizia lui Trump sporește și mai mult tensiunile dintre cele două puteri, care se află într-un război comercial și, se pare, la începutul unui nou „Război Rece”.

Sursa: SlashGear

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult