Ce au descoperit autoritățile în țara în care 40% din populație folosește o aplicație de urmărire COVID-19

12.05.2020
Ce au descoperit autoritățile în țara în care 40% din populație folosește o aplicație de urmărire COVID-19

În Islanda, aproape 40% din populație folosește o aplicație de urmărire a contacților, în contextul pandemiei COVID-19, dar aceasta nu a ajutat prea mult.

Mulți oamenii își pun speranța în aceste tehnologii, mai ales că giganți precum Apple și Google s-au implicat și au dezvoltat propriile soluții de acest fel.

Aplicația Rakning C-19, folosită în Islanda, folosește sistemul GPS pentru a monitoriza, voluntar, populația, potrivit MIT Technology Review. Soluția a căpătat repede popularitate și a fost descărcată de 38% dintre cei 364.000 de locuitori ai țării.

Totuși, deși această aplicație a fost lansată repede, impactul ei a fost redus, comparativ cu tehnicile clasice de urmărire a contacților, precum interviurile, față în față sau telefonice.

Un polițist pune la îndoială eficiența acestor aplicații

„Tehnologia este mai mult sau mai puțin… nu aș spune chiar inutilă”, a declarat Gestur Pálmason, polițistul din Islanda care supervizează programul de urmărire a contacților. Potrivit lui, o combinație între metoda clasică, manuală, de urmărire a contacților și tehnologie dă roade.

Pálmason crede că eficiența acestor aplicații este exagerată de către cei care doresc să găsească o soluție tehnologică la această criză.

În Islanda au fost confirmate 1.800 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, iar 10 oameni au murit din cauza COVID-19.

Dacă v-ați întrebat vreodată cum funcționează o aplicație de monitorizare de acest fel, Microsoft a dezvoltat una pentru iOS și Android. Finanțată de autoritățile japoneze și lansată în Japonia, aplicația numită COCOA (Contact-Confirming Application) funcționează fără colectarea abuzivă de informații despre utilizatori și promite să ofere un sprijin real în combaterea pandemiei.

Foto: Pixabay

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Recomandare video