Telefoanele pe care WhatsApp nu va mai funcționa la începutul anului viitor

15.12.2020
Telefoanele pe care WhatsApp nu va mai funcționa la începutul anului viitor
Foto: Pixabay

WhatsApp, cea mai populară aplicație de chat din lume, nu va mai funcționa pe mai multe modele de smartphone-uri cu sistem de operare iOS și Android.

Este vorba despre versiuni vechi ale celor două platforme. Din „parohia” Apple, modelele care vor pierde accesul la aplicație sunt 4S, 5, 5S, 5C, 6, 6 Plus și 6S, 6S Plus dacă nu sunt actualizate la iOS 9 sau o versiune mai nouă.

Citește și: Soția lui se tot juca pe telefon, în loc să aibă grijă de copilul de 3 ani. Într-o zi, tânărul a suferit un șoc când a ajuns acasă

În cazul iPhone 6S, 6S Plus și iPhone SE (prima generație) actualizarea nu reprezintă o problemă, deoarece dispozitivele au acces chiar și la iOS 14.

În lumea Android, nu vor mai putea rula WhatsApp smartphone-urile cu sistem de operare Android 4.0.3 sau mai vechi. Exemple sunt HTC Desire, LG Optimus Black, Motorola Droid Razr sau Samsung Galaxy S2.

Majoritatea smartphone-urilor cu Android au sisteme de operare vechi

Mulți oameni se vor întreba cine mai folosește astfel de modele? În statele sărace și emergente din Asia și Africa aceste dispozitive sunt încă folosite de mulți oameni. Totuși, cota de piață a smartphone-urilor, pe segmentulAndroid, aflate în uz care folosesc Ice Cream Sandwich sau o versiune mai veche a platformei este mai mică de 1%.

Potrivit Statista, aproximativ 60% din smartphone-urile cu Android aflate în uz folosesc o versiune de sistem de operare mai veche de doi ani. Prin comparație, 81% din terminalele iPhone rulează cea mai nouă versiune de iOS.

Sursa: WhatsApp, Statista

CITEȘTE ȘI: 

SUA și 47 de state americane au dat Facebook în judecată. Doresc să forțeze vânzarea Instagram și WhatsApp

WhatsApp poate găzdui magazine online cu coșuri de cumpărături pentru clienții „business”

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro, Go4games.ro și Apropotv.ro. Are 15 ani de experienţă în presa centrală şi a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro ... citește mai mult