TikTok ar putea deveni o companie americană, pentru a scăpa de problemele din Vest

17.07.2020
TikTok ar putea deveni o companie americană, pentru a scăpa de problemele din Vest
Foto: Profimedia Images

TikTok a fost interzisă în India și ar putea păți același lucru în SUA, cea mai mare economie a lumii. Problemele aplicației se trag de la presupusle legături pe care le are compania care o deține cu guvernul chinez.

Faptul că TikTok ar putea deveni o companie americană a fost anunțat de către Larry Kudlow, consilier economic al președintelui american Donald Trump. „Cred că TikTok va ieși din holdingul care este operat de China și va opera ca o companie americană independentă”, a spus el.

Aplicația aparține companiei ByteDance din Beijing. Kudlow a adăugat că „americanizarea” afacerii este o soluție mai bună decât interzicerea TikTok.

Dacă acest lucru se va întâmpla, aplicația ar putea fi permisă din nou în India și în organizațiile în care a fost interzisă, printre care US Army sau banca Wells Fargo.

Recent, aplicația a angajat un CEO american, Kevin Mayer. Acesta a fost liderul Playboy și a lansat de curând un serviciu de streaming.

TikTok și companiile din China sunt acuzate că își spionează utilizatorii

Potrivit legilor chineze, toate companiile care operează în statul asiatic trebuie să ofere informații, inclusiv despre utilizatori, la solicitarea autorităților. Recent, două companii vestice care au intrat pe piața asiatică au fost nevoite să instaleze programe pentru plata taxelor care includeau un troian.

Mai mult, în echipamentele de rețea furnizate de o companie chineză cunoscută au fost descoperite conturi backdoor.

Totodată, Eric Schmidt, fostul șef al Google, a declarat că routere produse de Huawei au partajat informații colectate de la utilizatori vestici cu regimul comunist din China.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult