Tinder lansează Tinder U, un serviciu de dating dedicat studenţilor

22.08.2018
Tinder lansează Tinder U, un serviciu de dating dedicat studenţilor

Aplicaţia de dating Tinder a dezvăluit o nouă componentă, dedicată exclusiv studenţilor. Aceasta se numeşte Tinder U şi poate fi accesată doar de către persoane înscrise în acest serviciu folosind o adresă de e-mail cu extensie „.edu”, care este oferită de universităţile din Statele Unite şi alte câteva ţări exclusiv de către unităţi de învăţământ superior. Întrucât publicul care foloseşte Tinder este oricum destul de tânăr, această nouă componentă ar putea fi apreciată, întrucât pune studenţii doar în contact cu alţi studenţi.

Tinder U nu funcţionează diferit faţă de aplicaţia principală. De fapt, pentru a accesa funcţionalitatea Tinder U, trebuie să te autentifici în vechea aplicaţie cu noua adresă de e-mail de la şcoală. Astfel, ai acces la toate funcţiile Tinder precum posibilitatea de a vedea profilele altor utilizatori din zonă, posibilitatea de a da super likes (serviciu plătit) şi posibilitatea de a comunica cu utilizatorii cu care ai fost conectat.

De altfel, vechile funcţii Tinder sunt în continuare disponibile, chiar şi cu Tinder U activat. Practic, poţi seta aplicaţia în modul standard, care găseşte alte persoane în funcţie de locaţie şi nu în funcţie de facultăţile din zonă. Singurul moment în care trebuie să fii într-un campus universitar este atunci când înregistrezi prima dată contul Tinder U.

Există însă câteva limitări ale serviciului, pentru a împiedica abuzul. În primul rând, Tinder U este disponibil doar pentru studenţii universităţilor din Statele Unite ale Americii care oferă programă pe patru ani, au acreditare, fac cursuri fizice şi nu sunt şcoli „pentru profit”. De asemenea, cei care sunt înscrişi la universităţi „online” nu vor avea acces la Tinder U. Pentru toate universităţile care se califică pentru a participa în Tinder U, dezvoltatorii aplicaţiei au inclus şi logo-ul lor oficial, care apare în aplicaţie pe profilul utilizatorilor.

Primii utilizatori care vor avea acces la Tinder U sunt cei care folosesc sistemul de operare iOS de la Apple, urmând ca utilizatorii de Android să primească această funcţionalitate într-o actualizare care va veni mai târziu. Momentan Tinder nu a specificat cât de lungă va fi aşteptarea pe Android.

Tinder are peste 50 de milioane de utilizatori la nivel mondial, 3,8 milioane dintre aceştia fiind plătitori de servicii premium.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult
Recomandare video