Uber introduce noi opțiuni de securitate în aplicația de mobil: înregistrare audio, verificări și alerte

07.12.2021
Uber introduce noi opțiuni de securitate în aplicația de mobil: înregistrare audio, verificări și alerte

Aplicația de ride hailing Uber, cea care a pornit de fapt acest domeniu, primește noi funcții de securitate pentru pasageri și pentru șoferi. Deși nu toate funcțiile vor fi disponibile în toate regiunile, compania încearcă să extindă funcțiile RideCheck, care sunt implementate pentru a asigura curse în siguranță. Apar noi capabilități precum posibilitatea de a înregistra sunetul în timpul cursei, alerte de securitate automate în cazul unor deviații de la traseu sau chiar alerte sonore în aplicație pentru conectarea centurii de siguranță.

Uber RideCheck va verifica mai atent pasagerii și șoferii

Uber RideCheck va primi acum o funcție automată, care va contacta șoferii și/sau pasagerii în cazul în care este detectată o staționare prea lungă în timpul cursei. Astfel, pot fi raportate rapid urgențe sau accidente. Șoferul sau pasagerul pot spune aplicației dacă sunt în regulă, sau au opțiunea de a suna la urgențe sau de a suna la o linie de siguranță Uber.

De asemenea, în cazul în care șoferul încheie cursa înainte de destinație, sau dacă ia o rută ocolitoare față de ceea ce apare în aplicație, pasagerul va primi o notificare de siguranță, în care este întrebat dacă este totul în regulă. Această funcție dorește să asigure siguranța pasagerilor, după ce în 2018 au avut loc 9 crime și 3.000 de abuzuri sexuale în care erau implicați șoferi Uber, din totalul de 1,3 miliarde de curse. Poți raporta astfel rapid incidentele la poliție sau către Uber, în cazul unor probleme.

Înregistrarea audio ar putea ajuta în rezolvarea unor incidente

Funcția de înregistrare audio este însă ceva mai limitată, momentan, și este posibil să nu fie disponibilă prea curând în Europa. Uber testează momentan această capabilitate în trei orașe din SUA, după ce aceasta a fost disponibilă în câteva țări din America de Sud. Uber permite atât șoferilor, cât și pasagerilor să înregistreze sunetul din mașină prin intermediul telefonului, pentru a fi folosite apoi în rapoarte, în cazul unor probleme. Șoferul nu poate ști când pasagerul înregistrează și nici invers.

Clipurile audio sunt criptate și ocupă cam 1 MB pentru 5-7 minute de înregistrare. Acestea nu pot fi redate de către cel care le-a înregistrat, putând fi accesate doar de către angajații Uber. Având în vedere că legile din Europa nu permit înregistrarea altor persoane fără acordul lor, probabil că o implementare a acestei capabilități ar putea fi doar cu o notificare clară a celeilalte persoane prin aplicație.

Probabil funcția care va fi însă disponibilă peste tot este cea care alertează pasagerii atunci când începe cursa să conecteze centura de siguranță. Aceasta ar trebui să ajute evitarea rănirii pasagerilor în cazul unor evenimente neprevăzute.

Toate aceste capabilități urmează să ajungă în aplicația de mobil în viitorul apropiat.

sursa: Android Central

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult