Vești bune pentru fanii GoPro! Compania a anunțat lansarea unei aplicații de Windows și macOS

19.11.2023
Vești bune pentru fanii GoPro! Compania a anunțat lansarea unei aplicații de Windows și macOS

GoPro a anunțat că va lansa în curând o aplicație proprie de editare video pentru desktop, Quik. Aplicația va fi disponibilă atât pentru sistemele de operare macOS, cât și pentru Windows. Lansarea este așteptată de mult timp de utilizatorii camerei GoPro, care au fost în căutarea unui software robust pentru editarea conținutului video.

Versiunea pentru macOS a aplicației Quik este programată să fie lansată mai târziu în această lună, după ce inițial lansarea era planificată pe 1 noiembrie. Pentru utilizatorii de Windows, lansarea este programată pentru al doilea trimestru al anului 2024, adică între lunile aprilie și iunie. Conform companiei, aplicația va fi disponibilă fără costuri suplimentare pentru abonații GoPro.

Un aspect interesant este introducerea unui nou nivel de abonament, numit „Premium+„, care va costa în jur de 460 RON pe an. Abonamentul va include o funcție avansată de stabilizare video bazată pe desktop, denumită „HyperSmooth Pro”. În plus, abonamentul Premium+ va oferi mai mult spațiu de stocare în cloud pentru conținutul video capturat cu orice cameră.

Quick, o aplicație ușor de utilizat pentru toți utilizatorii

GoPro a avut anterior o versiune gratuită a aplicației Quik pentru desktop, care între timp a fost închisă. Noua versiune promite o experiență „Auto Highlight” similară cu cea găsită în aplicația mobilă, alături de controale simple de tip drag-and-drop și stocare în cloud. Compania a subliniat, de asemenea, investițiile în inteligența artificială și viziunea computerizată, afirmând că acestea vor face aplicația Quik să fie ușor de utilizat atât pentru începători, cât și pentru profesioniști.

GoPro plănuiește să introducă mai multe tipuri de camere în următorii doi ani, începând cu trimestrul al doilea din 2024. CEO-ul GoPro, Nicholas Woodman, a menționat că lucrează la un nou produs de nivel de bază, care va avea un „preț excelent” și care va fi lansat în al doilea trimestru al anului viitor.

Aplicația mobilă GoPro Quik a devenit apreciată în ultimii ani, dar versiunea pentru desktop ar trebui să fie un pas înainte, în special cu noua funcție de stabilizare ‘HyperSmooth Pro’, care probabil este o variantă a software-ului ReelSteady, adaptat pentru drone, achiziționat de GoPro în urmă cu câțiva ani.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Vlad Ionescu
Vlad Ionescu
Pasionat de tehnologie, gaming și muzică, Vlad și-a urmat pasiunea și a devenit redactor de știri și analist Esports. A scris pentru publicații precum ProSport, Revpanda și Superpont, iar în prezent este redactor Go4IT. citește mai mult