WhatsApp pregătește o nouă funcție interesantă pentru utilizatori

26.12.2023
WhatsApp pregătește o nouă funcție interesantă pentru utilizatori

Pe măsură ce WhatsApp își extinde funcționalitățile, utilizatorii se pot aștepta la o nouă caracteristică interesantă în canalele WhatsApp: „Automatic Album”. Această funcție, care se află în faza de testare în versiunea beta 2.23.26.16 a WhatsApp, disponibilă prin Google Play Beta Program, va grupa automat mai multe imagini sau videoclipuri partajate consecutiv de către administratori.

Canalele WhatsApp, introduse anul acesta, oferă utilizatorilor o nouă modalitate de a comunica cu urmăritorii și comunitatea lor. Asemănătoare cu grupurile de pe Instagram și Telegram, această caracteristică permite crearea de grupuri dedicate în care doar administratorul poate comunica și trimite mesaje, în timp ce urmăritorii pot reacționa cu emoji-uri.

Potrivit Wabetainfo, compania testează noua funcție „Automatic Album” în versiunea beta 2.23.26.16. Similar cu chat-urile individuale și de grup, canalele WhatsApp vor crea automat albume atunci când mai multe imagini sau videoclipuri sunt partajate consecutiv. Această funcție este în prezent accesibilă doar pentru unii utilizatori și se așteaptă să fie disponibilă în curând pentru toată lumea.

Cum va funcționa această caracteristică

Odată disponibilă, funcția „Automatic Album” va simplifica organizarea conținutului media în cadrul canalelor. Când administratorii partajează mai multe imagini sau videoclipuri consecutiv, WhatsApp le va grupa automat într-un singur album. Compania anunță că asta nu doar că va îmbunătăți prezentarea vizuală a conținutului, dar va îmbunătăți și accesibilitatea pentru urmăritorii canalului.

De asemenea, funcția le va permite utilizatorilor să acceseze albumul automat pentru a deschide întreaga colecție de fotografii sau videoclipuri, simplificând astfel navigarea în conținutul media partajat.

În plus, un alt avantaj cheie al funcției „Automatic Album” este suportul său pentru reacțiile canalului în cadrul albumelor partajate. Această actualizare îmbunătățește în continuare experiența interactivă pentru utilizatori, permițându-le să-și exprime părerile direct în contextul conținutului media.

În paralel cu acest update, WhatsApp lucrează la noi actualizări și a lansat deja unele actualizări. Una dintre cele mai recente caracteristici este capacitatea de a fixa mesaje în chat-urile individuale sau de grup, disponibilă pentru toți utilizatorii.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Vlad Ionescu
Vlad Ionescu
Pasionat de tehnologie, gaming și muzică, Vlad și-a urmat pasiunea și a devenit redactor de știri și analist Esports. A scris pentru publicații precum ProSport, Revpanda și Superpont, iar în prezent este redactor Go4IT. citește mai mult