WhatsApp permite acum transferul de pe iOS pe Android, dar nu și invers

12.08.2021
WhatsApp permite acum transferul de pe iOS pe Android, dar nu și invers

Oricine a încercat să facă trecerea de la Android la iOS și invers a realizat probabil că istoricul din WhatsApp nu poate fi transferat prin nicio metodă oficială. Există aplicații neoficiale care permit acest transfer, însă acestea sunt destul de scumpe și nu pot fi realizate de către utilizatori fără cunoștințe tehnice avansate. Astfel, vestea că WhatsApp permite acum transferul istoricului de pe iOS pe Android este o veste bună, însă există și câteva limitări care merită menționate. Primele telefoane compatibile sunt noile Samsung Galaxy Z Fold3 și Z Flip3, urmând ca în curând alte modele Samsung și noi telefoane cu Android să primească această funcție.

Este necesară o conexiune fizică pentru transferul istoricului WhatsApp de pe iOS pe Android

Transferul istoricului WhatsApp de pe iOS pe Android funcționează acum doar pe noile telefoane Samsung. Pentru a putea realiza acest proces este însă nevoie de un cablu USB-C – Lightning (cel care este livrat acum alături de telefoanele Apple). Este astfel necesară conectarea celor două telefoane fizic, cu cablu, întrucât backup-urile sunt stocate în cloud-urile Apple și Google și transferul între ele nu este posibil.

Procesul de transfer implică întregul istoric de chat, alături de toate mesajele și notițele vocale, fotografii și grupuri. Este însă important de menționat că dacă aveți deja un backup de Android, acesta va fi suprascris de noul istoric de pe iOS. Nu poți avea două copii de siguranță pe un singur cont, iar procesul de transfer nu combină datele de pe iOS cu cele care existau deja pe Android.

Este însă curios faptul că deși există posibilitatea de a trece de la iOS la Android, WhatsApp nu a anunțat și procesul invers, de transfer de la Android la iOS. De altfel, momentan doar telefoanele Samsung vor beneficia de această funcție.

Doar telefoanele Samsung primesc această capabilitate momentan

Galaxy Z Fold3 și Z Flip3 vor fi primele, iar în următoarele câteva săptămâni, WhatsApp promite că această funcție va veni și pe alte telefoane Samsung. Suportul pentru restul de telefoane cu Android va veni „mai târziu”, fără să fie oferit un termen. De altfel, nici măcar toate telefoanele Samsung nu vor fi compatibile, întrucât pentru această capabilitate este necesară minimum versiunea Android 10 a sistemului de operare Google. Nu par să existe restricții asupra versiunii de iOS.

Motivul pentru care WhatsApp nu pare să vorbească despre alte branduri sau despre transferul între Android și iOS este un aparent parteneriat între Facebook și Samsung. Capabilitatea de transfer între iOS și Android a fost prezentată în cadrul lansării Galaxy Unpacked, iar Samsung pare să primească o exclusivitate temporară cu această ocazie. Probabil că Samsung vede o oportunitate bună de a crește vânzările telefoanelor sale noi, prin eliminarea unei bariere care împiedica în trecut utilizatorii de iOS să treacă la dispozitive Galaxy.

sursa: The Verge

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult