Apple livrează fără accesorii și iPhone 11, XR și SE. Le vinde mai ieftin separat

14.10.2020
Apple livrează fără accesorii și iPhone 11, XR și SE. Le vinde mai ieftin separat

Apple a anunțat în mod oficial în cadrul lansării iPhone 12 de aseară că începând de acum, telefoanele sale nu mai sunt livrate cu adaptor de priză și căști în pachet. Prima reacție a multora a fost una de supărare, însă Apple încearcă să ofere alternative mai accesibile celor care se regăsesc în poziția de a cumpăra aceste accesorii pentru noile lor telefoane. În același timp, se pare că decizia de a scoate aceste accesorii din pachet nu afectează doar iPhone 12, ci și restul modelelor care încă sunt la vânzare.

Apple va oferi accesorii mai ieftine după ce le-a scos din cutiile tuturor modelelor iPhone

iPhone 12, 12 Mini, 12 Pro și 12 Pro Max sunt cele care au adus această schimbare în gama de smartphone-uri de la Apple. Totuși, modelele iPhone 11, iPhone XR și iPhone SE, care sunt încă la vânzare, se vor alinia la aceeași strategie. Oricare model de iPhone din stocurile noi pe care îl vei cumpăra din magazin, va fi livrat cu un singur accesoriu în pachet: un cablu de încărcare Lightning cu mufă USB Type-C la celălalt capăt. Se pare că acesta nici măcar nu este unul cu înveliș textil, așa cum se zvonea înainte de lansare.

Pentru a preîntâmpina reacțiile negative, Apple a scăzut prețul accesoriilor pe care le vinde. Astfel, cei care au nevoie de un adaptor de priză, au acum opțiunea de a cumpăra unul original Apple cu încărcare rapidă la 20W (mai puternic decât cel de 18W livrat cu iPhone 11 Pro anul trecut) cu 19 dolari americani, cu 10 dolari mai puțin decât costa modelul anterior. De asemenea, căștile EarPods cu mufă Lightning au fost ieftinite tot cu 10 dolari la prețul de 19 dolari americani. Astfel, alături de fiecare telefon, cei care doresc și accesorii, trebuie să scoată din buzunar încă 40 de dolari, dar totuși o sumă mai mică decât trebuiau să o facă dacă Apple nu oferea noile reduceri.

Totuși, cei care au deja sau cumpără un iPad Pro, iPad Air 4 sau iPad 8, pot folosi adaptorul de priză care încă este livrat alături de talbetă fără probleme. Adaptorul de priză din pachetul iPad Air 4 și iPad 8 este același adaptor de 20W pe care Apple îl vinde la 20 de dolari. iPad Pro vine cu un adaptor de 18W, dar probabil că va face trecerea la unul de 20 foarte curând.

sursa: Engadget, GSM Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult