WhatsApp permite de acum atașarea unui al doilea telefon la același cont, folosind ”companion mode”

11.04.2023
WhatsApp permite de acum atașarea unui al doilea telefon la același cont, folosind ”companion mode”
foto: Wikimedia Commons, Pexels

Limitarea care împiedica folosirea aceleiași identități WhatsApp cu mai mult de un smartphone în același timp a fost ridicată pentru utilizatorii WhatsApp beta.

Sub vechea formulă, puteai seta WhatsApp pe PC sau tabletă ca al doilea dispozitiv, păstrând contul principal autentificat pe smartphone-ul principal. Însă nu puteai seta aceeași identitate de WhatsApp pe un al doilea smartphone. Spre exemplu, telefonul de serviciu vs telefonul pentru uz perzonal. Limitarea a fost deja ridicată pentru ediția WhatsApp beta a aplicației de Android, versiunea de iOS fiind lăsată pentru o dată ulterioară.

De acum, poți apela funcția Companion Mode pentru a te loga cu același cont de WhatsApp pe încă un smartphone, fără a fi de-logat de pe telefonul folosit anterior. În cele din urmă, vei putea înregistra un telefon „companion” indiferent dacă acesta rulează Android sau iOS, putând comunica de pe acesta la fel ca de pe dispozitivul principal. Meta precizează totuși că activarea Companion Mode se face prin ștergerea automată a istoricului deja salvat pe dispozitiv, utilizatorii care doresc să păstreze atașamentele primite de-a lungul timpului fiind încurajați să și le copieze manual într-o altă locație, fie trimițându-le pur și simplu unui alt contact, sau prin copierea manuală către un suport de memorie permanent.

Este posibil limitarea să fie eliminată în versiunea oficială a aceste funcții, Companion Mode devenind pur și simplu o modalitate de a folosi contul de pe al doilea telefon, fără a pierde nimic din istoricul de WhatsApp sau pe partea de sincronizare în timp real a conversațiilor.

Presupunând că ai instalat deja clientul WhatsApp beta, poți accesa noua funcționalitate din meniul Settings > Linked devices, pe telefonul setat ca și dispozitiv principal. Pe al doilea dispozitiv rămâne doar să scanezi codul QR afișat pe ecranul telefonului principal, asocierea fiind realizată în mod automat.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult