Apple se îndepărtează de ideea de a produce un automobil electric

29.07.2016
Apple a avut intenţia să dezvolte cât mai repede posibil un automobil electric sub brand propriu, dar se pare că acum s-a îndepărtat de această idee. În schimb, producătorul iPhone se concentrează pe o tehnologie pentru maşini autonome, care se conduc singure. 
 
Recent, Apple l-a numit pe Bob Mansfield, un veteran al companiei, în fruntea proiectului său auto. Potrivit Bloomberg, numirea coincide cu schimbarea strategiei companiei pe domeniul auto. 
 
Citeşte şi: Apple investeşte 1 miliard de dolari în cel mai mare concurent al Uber din Asia
 
Potrivit publicaţiei, gigantul american nu a renunţat complet la ideea de a produce un automobil Apple, dar acesta nu mai este obiectivul principal. În schimb, un sistem „Autopilot” reprezintă ţinta principală. De aceea, Apple l-a angajat şi pe Dan Dodge, care condus divizia automotive din cadrul BlackBerry şi a supervizat dezvoltarea QNX, platforma software pe care sunt bazate multe dintre sistemele auto de infotainment. 
 
Divizia condusă de Mansfield are în continuare, pe lângă departamentuls oftware, un departament pentru senzori şi altul hardware. Se pare că proiectul Apple Car a suferit întârzieri semnificative după plecarea fostului lider, Steve Zadesky. 
 
 
Schimbarea de strategie este indicată şi de investiţia recentă de 1 miliard de dolari făcută de companie în Didi Chuxing, cel mai mare jucător de pe piaţa de ride-sharing din China. Toate aceste date arată că este posibil să nu vedem niciodată un Apple Car, ci doar tehnologii Apple incluse în automobile produse de alte companii.
 
Această strategie este folosită şi de alte nume mari din domeniul tehnologic care investesc în sectorul auto. Alibaba a prezentat recent o maşină inteligentă realizată în colaborare cu producătorul de automobile chinez SAIC, deţinut de stat. Modelul RX5 este disponibil la pre-comandă, iar preţurile încep de la echivalentul a 22.300 de dolari. Totodată, Samsung a investit în producătorul auto chinez BYD, care va produce, probabil, modele de automobile care vor include tehnologii ale companiei sud-coreene. 
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult