BMW dezvăluie două concepte pentru scutere electrice

01.08.2021
BMW dezvăluie două concepte pentru scutere electrice

BMW își continuă extinderea pe segmentul vehicule electrice, dezvăluind două concepte pentru scutere electrice cu design futurist.

După ce la începutul lunii a dezvăluit un Moped electric cu design aparent inspirat de universul jocului Cyberpunk 2077, BMW continuă cu două scutere electrice la fel de interesante, ideale pentru plimbările în oraș și mersul la cumpărături.

moped BMW

Din păcate, cei care așteaptă ca noile produse pentru mobilitate urbană să fie livrată direct din uzinele companiei vor rămâne puțin dezamăgiți, BMW intenționând să licențieze designul către producători consacrați de biciclete și scutere electrice, interesați să folosească imaginea de brand a companiei.

Probabil, cea mai interesantă (și mai scumpă) este tricicleta prevăzută cu platformă pentru bagaje. Modelul ar putea fi deosebit de atractiv pentru companiile de livrări și pizzeriile cu livrare rapidă, ca o alternativă elegantă și ecologică la clasicele scutere cu motor pe benzină.

scutere electrice BMW

Al doilea concept este pentru o trotinetă electrică verticală. Botezat Clever Commute, acesta este ceva mai mare decât modelele pentru copii. Nu include spațiu pentru bagaje, dar are ghidon pliabil și un compartiment generos pentru acumulator, indicând performanțe dinamice și autonomie peste medie.

Ambele modele sunt prevăzute cu acumulatori detașabili, care pot fi extrași pentru a descuraja furtul, respectiv încărcați la birou sau acasă.

Fiind vorba de produse oferite sub marca BMW, este de așteptat ca prețurile să fie de nivel premium, considerabil peste nivelul brandurilor chinezești. În schimb, cumpărătorii pretențioși s-ar putea alege cu ceva mai multă fiabilitate din partea designului girat de inginerii BMW.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult