Câți kilometri rezistă un automobil Tesla? Răspunde chiar Elon Musk

04.01.2021
Câți kilometri rezistă un automobil Tesla? Răspunde chiar Elon Musk
Foto: Profimedia Images

Deși are încă probleme cu controlul calității, Tesla a devenit cel mai valoros constructor auto din lume. Motivul este simplu: compania lui Elon Musk reprezintă viitorul transporturilor rutiere.

Se știe deja despre mașinile electrice că sunt mai ieftin de întreținut decât cele cu motoare cu ardere internă, deoarece au mai puține componente aflate în mișcare. Dar câți kilometri rezistă un automobil Tesla?

Citește și: Cât cheltuiesc posesorii de mașini electrice pe întreținerea vehiculelor comparativ cu cei care au modele tradiționale

Potrivit Solar Reviews, bateriile folosite în automobilele Tesla actuale rezistă între 480.000 și aproximativ 800.000 de km. După aceea, pachetul de baterii trebuie înlocuit. Unele mașini vor continua să funcționeze, dar cu o autonomie redusă semnificativ.

În medie, acumulatorul de pe un vehicul Tesla pierde 10% din capacitate la fiecare 260.000 de kilometri parcurși.

Automobilele Tesla vin cu garanție avantajoasă

Aceste informații au fost confirmate de către Elon Musk pe Twitter. Potrivit lui, motorul electric și caroseria de pe Tesla Model 3, cel mai ieftin vehicul din oferta companiei, au fost gândite să reziste 1,6 milioane de kilometri.

Puține mașini produse de companie au ajuns, însă, să aibă mai mult de 500.000 de km, așa că nu știm, deocamdată, care este situația în practică.

Citește și: O nouă realizare pentru Elon Musk: Ce s-a întâmplat cu automobilul sport trimis de Tesla în spațiu

În ceea ce privește garanția bateriilor, Tesla oferă opt ani sau până la 200.000 de km, în cazul Model Y și Model 3. Pentru Model S și Model X, garanția este de opt ani sau 240.000 de km.

Trăgând linie, un automobil Tesla ar trebui să funcționeze cel puțin 480.000 de km, fără a fi necesară înlocuirea unei componente importante, precum un motor electric sau bateriile.

Sunt, însă, clienți, precum cel căruia i-a zburat plafonul mașinii la puțin timp după ce a plecat din showroom, care probabil se îndoiesc de acest lucru.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult