Tesla face și mașini decapotabile? Acoperișul de pe un Tesla Model Y a căzut în mers. VIDEO

06.10.2020
Tesla face și mașini decapotabile? Acoperișul de pe un Tesla Model Y a căzut în mers. VIDEO

Mașinile Tesla sunt cunoscute pentru probleme la capitolul finisaje, de la vopsea neuniformă, la componente nealiniate. Totuși, majoritatea mașinilor funcționează așa cum trebuie, așa că unii sunt dispuși să renunțe la câteva lucruri care țin de design sau de aspecte vizuale. Totuși, nimeni nu se așteaptă ca noua lor mașină Tesla să se transforme într-o decapotabilă pe autostradă. De altfel, Elon Musk nu vinde (încă) un Model Y fără acoperiș, însă unul s-a transformat fără voia șoferului într-un SUV decapotabil.

Întâmplarea care a transformat Tesla într-o decapotabilă a avut loc pe autostradă, iar mașina era nou-nouță

Întâmplarea a fost povestită pe Twitter de Nathaniel Galicia Chien, care a mers cu părinții săi să ridice noua mașină a familiei: un tesla Model Y alb, nou-nouț. Aceștia au ridicat mașina de la reprezentanța Tesla din Dublin, California și au intrat pe autostradă pentru a se întoarce acasă. Pe drum însă, a început să se audă vânt din ce în ce mai tare, până când, deodată, acoperișul mașinii a zburat complet, în mers.

Tesla Model Y, la fel ca alte modele ale producătorului, folosește pentru anumite configurații un plafon panoramic, din sticlă. Exact acesta a fost cel care a zburat în mers, transformând mașina dintr-un SUV compact într-un SUV compact decapotabil. Din fericire, nimeni nu a fost rănit, însă se pare că Tesla a pierdut un client.

Mașina urmează să fie returnată la Tesla și banii ceruți înapoi. Conform postărilor lui Nathaniel Chien, la reprezentanții Tesla de la sediul de unde au ridicat mașina au spus că fie sigiliul acoperișului din sticlă a avut probleme din fabricație, fie substanța adezivă a lipsit complet în procesul de asamblare. Cât timp se rezolvă problema în service, compania a oferit o mașină temporară, însă cel mai probabil, mașina va fi returnată.

Momentan, Tesla nu a oferit declarații oficiale despre această situație.

sursa: reddit, Twitter via The Verge

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult