Ce se va întâmpla în anul în care vor fi 320 de milioane de mașini electrice pe șosele

27.08.2020
Ce se va întâmpla în anul în care vor fi 320 de milioane de mașini electrice pe șosele
Foto: Profimedia Images

Peste 323 de milioane de mașini electrice vor fi pe străzile din întreaga lume în 2040, potrivit unui studiu realizat de firma de consultanță Wood Mackenzie.

Potrivit cercetării, vor exista, în 2030, 32,5 milioane de stații de încărcare rezidențiale/private și 5,4 milioane publice.

Până în 2026, cele mai multe vehicule electrice vândute pe segmentul comercial vor fi autobuzele. După aceea, conducerea o vor prelua camioanele ușoare.

În ciuda adopției rapide a automobilelor electrice, emisiile de dioxid de carbon nu vor scădea. În 2040, acestea vor fi 1,3 megatone mai mari decât astăzi, potrivit lui Ram Chandrasekaran, analist principal la Wood Mackenzie.

Din studiu mai aflăm că anul în care cererea pentru petrol va începe, în sfârșit, să scadă va fi 2025.

Europa și China, cele mai importante piețe pentru mașini electrice

Vânzările de vehicule electrice sunt impulsionate de măsurile luate în Europa și China, care investesc masiv în infranstructură pentru acestea. Cele două sunt, de fapt, cele mai mari piețe pentru aceste vehicule. În primele șase luni ale acestui an au fost vândute, în Europa și China, aproape 700.000 de vehicule plug-in, categorie care include automobilele integral electrice, dar și mașinile hibrid.

Cea mai mare economie europeană, Germania, le va cere tuturor benzinăriilor să instaleze stații de încărcare pentru mașini electrice. Franța a anunțat, de asemenea, un program de stimulare a adopției de vehicule electrice în valoare de câteva miliarde de euro. De cealaltă parte, China încurajează producătorii de automobile electrice să adopte același tip de baterii și să le facă detașabile, pentru ca acestea să poată fi utilizate pe o gamă largă de modele și să fie înlocuite rapid în stații.

Wood Mackenzie notează că SUA a rămas în urmă din acest punct de vedere.

Administrația Trump nu este foarte îngrijorată de schimbările climatice, iar măsurile de stimulare a adopției de vehicule electrice lipsesc.

Sursa: Wood Mackenzie

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult