Un stat european va obliga toate benzinăriile să instaleze stații de încărcare pentru mașini electrice

05.06.2020
Un stat european va obliga toate benzinăriile să instaleze stații de încărcare pentru mașini electrice

Cea mai mare economie europeană, Germania, le va cere tuturor benzinăriilor să instaleze stații de încărcare pentru mașini electrice, transmite Reuters.

Berlinul are un program de stimulare a economiei în valoare de 130 de miliarde de euro, prin care oferă subvenții pentru vehicule electrice și penalizează, prin taxe, persoanele care dețin vehicule mari, poluante. Guvernul le acordă 6.000 de euro persoanelor care cumpără automobile electrice.

Potrivit autorităților germane, din cele 168.148 de mașini înmatriculate în luna mai a acestui an, doar 3,3% au fost electrice. În 2019, mai puțin de 2% din totalul vehiculelor înscrise în circulație în Germania au fost electrice.

Experții cred că rata de adopție redusă este cauzată de teama oamenilor că nu au unde să încarce bateriile vehiculelor. Guvernul vrea să îi liniștească pe cetățeni în acest sens obligând benzinăriile să instaleze stații de încărcare.

Germania are un obiectiv ambițios

Premierul Angela Merkel a anunțat anul trecut că obiectivul este instalarea a un milion de stații de încărcare în Germania până în 2030. În țară sunt aproximativ 14.100 de benzinării. În martie 2020, în Germania existau 27.730 stații de încărcare pentru mașini electrice.

Franța a anunțat de asemenea un program de stimulare a adopției de vehicule electrice în valoare de 8 miliarde de dolari. Președintele Emmanuel Macron vrea ca țara sa să devină cel mai mare producător de vehicule nepoluante.

Foto: Pixabay

CITEȘTE ȘI:

Încă o companie auto este aproape de a dezvolta bateria de 1,6 milioane de km pentru vehicule electrice

Ce se întâmplă, de fapt, cu trotinetele Xiaomi și alte trotinete electrice dacă nu le folosești timp de 9 luni

Decizie controversată: Uber a decis să distrugă zeci de mii de biciclete electrice

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult