Cele mai atractive caracteristici ale pick-up-urilor moderne

18.05.2023
Cele mai atractive caracteristici ale pick-up-urilor moderne

Cererile pentru mașinile de tip pick-up au cunoscut în ultimul timp, la nivel internațional, o creștere semnificativă, aflându-se în topul preferințelor cumpărătorilor care caută o mașină sigură, elegantă și care, în același timp, să fie capabilă să facă totul. Deși la început camionetele de tip pick-up au fost exclusiv mașini cu destinație utilitară și comercială, astăzi sunt tot mai căutate datorită faptului că sunt mașini ce pot să execute orice sarcină, având, în același timp, un aspect stilat.

Unul dintre cele mai bine-vândute pick-up-uri din Europa și câștigătorul premiului International Pick-Up Award 2020, Ford Ranger Raptor, este un astfel de exemplu de pick-up modern, fiind o mașină realizată pentru a domina orice mediu prin excepționalele sale performanțe off-road. Pick-up-urile moderne se disting în domeniul auto și prin alte câteva caracteristici definitorii despre care puteți afla detalii în cele ce urmează și care reușesc să atragă, în ultimul timp, tot mai mulți cumpărători.

  1. Condiții deosebite de transport pentru pasageri

Camionetele pick-up asigură spațiu confortabil și suficient pentru o familie mică cu cinci membri și, în același timp, pot avea și rolul de camionetă, transportând sarcini foarte grele, ceea ce un concurent de tip SUV nu poate face. Cu un habitaclu spațios și deosebit de confortabil, atât pentru pasageri, cât și pentru șofer, dar și cu un nivel superior de siguranță, aceste mașini sunt echipate, în același timp, cu tehnologii de ultimă oră.

2. Capabilități deosebite de transport

Pick-up-urile moderne au o capacitate semnificativă de încărcare mult superioară posibilităților oferite de  mașinile din alte clase. Din acest motiv, pot fi utilizate cu succes atât pentru a transporta echipamente pentru familii sau pentru afaceri, în timp ce asigură condiții deosebit de confortabile pentru toți cei cinci pasageri. Aceste mașini sunt întotdeauna gata atât de vacanță, cât și de lucru, lucru rar pentru alte tipuri de autovehicule.

3. Putere semnificativă de remorcare

Puterea de transport a pick-up-urilor este completată de capacitățile lor de tractare. Barca pentru timpul liber sau echipamentele voluminoase de lucru, pot fi transportate, astfel, foarte ușor. În plus, performanțele deosebite de tractare ale acestor mașini și faptul că se conduc foarte ușor, fac șoferul abia să sesizeze că are atașată în spate o remorcă complet încărcată, multe din aceste mașini fiind echipate cu sisteme special concepute pentru a detecta mișcarea de șerpuire a remorcii.

4. Performanțe superioare în off-road

Cele mai multe pick-up-uri dispun de capabilități superioare în off-road, având transmisie 4WD. Echipate cu roți și anvelope groase și având garda înaltă la sol, aceste mașini reușesc să cucerească cu succes terenuri inospitaliere precum nisip, noroi sau pietriș, multe dintre ele având programe de speciale de condus dedicate fiecărui tip de teren în parte. Trebuie să amintim aici și capabilitatea deosebită a acestor mașini de a trece printr-un vad de apă.

5. Motoare puternice pentru eficiență sporită

Pick-up-urile nu sunt doar mașini extrem de versatile, ci și foarte puternice. Modelul Ford Ranger Raptor este prevăzut, de exemplu, cu un motor de ultimă generație, care deși este foarte eficient, are emisii foarte mici. Cu 213 CP și un cuplu de 500 NM, acest motor reușește să stabilească un nou standard pentru performanța off-road, noul model fiind cel mai puternic și mai performant Ranger produs vreodată de către Ford.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Alex Manole
Alex Manole
Alex Manole este un tânăr jurnalist, aflat la început de carieră, absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din București. Alex este pasionat de gaming, internet și tehnologii neobișnuite. citește mai mult