eBussy este un vehicul electric modular cu motor de doar 20 CP, dar cu un cuplu imens

29.07.2020
eBussy este un vehicul electric modular cu motor de doar 20 CP, dar cu un cuplu imens

O companie germană, numită Electric Brands, lucrează la un microbuz inspirat de Volkswagen Bus, numit eBussy.

Vehiculul este modular, putând fi transformat în funcție de nevoile clienților. Vor fi disponibile 10 stiluri diferite pentru caroserie. Astfel, eBussy va putea fi minivan, decapotabilă, dubiță sau platformă.

Este foarte interesant faptul că volanul poate fi glisat într-o parte sau alta a bordului vehiculului și chiar fixat pe centru, dacă așa dorește șoferul. Acest lucru este posibil datorită sistemului electronic prin care sunt conectate, la roțile din față, sistemul de frânare și motor, volanul și pedalele.

Citește și: Cum arată mașina pe care o conduce zi de zi șeful Tesla, Elon Musk

Vehiculul are o autonomie de 200 de km cu bateriile standard, de 10 kWh, încărcate complet. Raza de acțiune poate fi extinsă de panourile solare care pot fi montate pe plafon, dar și de sistemul de frânare regenerativă.

Există și o baterie de 30 kWh care poate fi comandată de clienți. Cu aceasta, vehiculul are o autonomie de 600 de km.

eBussy poate transporta o greutate de o tonă

Motoarele electrice ale vehiculului dezvoltă doar 20 CP, dar au un cuplu impresionant, de 1.000 Nm. Acest lucru înseamnă că eBussy va pleca foarte repede la semafor.

În funcție de configurație, vehiculul poate cântări, fără baterii, între 450 și 600 de kg. Potrivit producătorului, eBussy poate transporta 1.000 de kg. În ciuda greutății mici, mașina oferă un grad ridicat de protecție pentru pasageri, datorită unei cuști montate în partea din față, potrivit producătorului.

Citește și: Toate gospodăriile dintr-un oraș european vor primi gratuit automobile electrice

Vehiculul poate atinge o viteză maximă de 90 km/h, iar încărcarea completă a bateriilor va dura între 3 și 6 ore, în funcție de capacitatea acestora.

Modelul de bază va costa 18.525 de dolari, iar cea mai scumpă versiune, un camper off-road, va avea prețul de 33.310 dolari.

Foto, video: Electric Brands

Urmărește Go4IT.ro pe Google News